Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál darált kávé
A krémhez:
- 30 dkg csoki
- 6 dl tejszín
- 2 evőkanál instant kávé
- 10 dkg babapiskóta
- 2 dl kávé
A díszítéshez:
- csokidrazsék, csokitallérok, csokiforgácsok stb.
Elkészítés:
Előző nap a csokit a tejszínnel és az instant kávéval felforraljuk, majd eltesszük másnapig a hűtőbe.
A tojásokból csokis piskótát sütünk a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy a liszt-kakaópor keverékhez hozzákeverjük a darált kávét is. A kisült piskótát kettévágjuk.
A lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. A krém 1/3 részével megkenjük az alsó piskótalapot. A babapiskótákat kávéba mártjuk, és kirakjuk a krém tetejét vele, erre jön még egy réteg krém, majd a kakaós piskóta másik fele. A krém utolsó 1/3-ával bevonjuk a tortát.
Ízlésesen díszítjük mindenféle csokis nyalánksággal.
Megjegyzés:
Az, hogy tejcsokit vagy étcsokit használunk, ízlés kérdése. Étcsoki esetében kevésbé lesz édes a krémünk, markánsabb lesz a csokiíz. Most a húsvéti csokinyuszikból készítettem a krémet, de ki kell hangsúlyoznom, hogy csakis jó minőségűből.
Csokitallérok: Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, majd kávéskanállal kis köröket kenünk egy sütőpapírra. Mozsárban durvára őrölt babkávét szórunk a csokitallér közepébe, és hagyjuk dermedni.
Ez az utolsó kép azért betesz nekem is! Remélem mihamarabb édeshez jutok, mert nekem annyi! Nyálas lett a billentyűzetem... :-D :-)))
Meg fogom sütni, csak még nem tudom mikor!