Salátával körítve könnyű nyári ebéd lehet, akár némi baconnel megbolondítva, de előételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli
- Töltelék:
- 20 dkg tömlős natúr krémsajt
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A krumplikat addig sütöm, míg megpuhul a belsejük. Mikor elkészültek hagyom kicsit hűlni, mert nincs azbesztből a kezem. Félbevágom, majd kikaparom a belsejüket, kis peremet hagyva. A kikapart krumplivelő felét összetöröm villával, majd összekeverem a sajtkrémmel, a zúzott fokhagymával, a felaprított hagymával és fűszerezem. Legközelebb cayenne borsot is teszek hozzá. Amennyiben folyósabb a sajtkrém hozzáadok egy tojást is. A kész tölteléket kiskanállal beletöltöm a krumplikba, majd grill fokozatra visszatolom a sütőbe 15-20 percre.
Forrás:
www.sajtkukac.hu