Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jósáfát

Jósáfát


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1169x613 (0.7 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 19. 12:00
Új kezdés - Ezután Jósáfát Jeruzsálemben marad.De újra meg újra kiment a nép közé,...és megtéríttette őket őseik Istenéhez,az Úrhoz. 2Krónika 19,1-7
Jósáfát épségben tért vissza Jeruzsálembe.Isten nagy csodája volt ez,Ő mentette meg az életét.És mi fogadja?Eléje ment Jehú próféta,és ezt mondta:"Az istentelennek kellett segítened?Nagyon haragszik rád az Úr!Úgy,mint Nátán Dávidnak szemébe mondja bűnét.Szép kis fogadtatás a nagy sokk után.
Jósáfát azonban nem sértődik meg,nem csukatja börtönbe a prófétát,mint sokan mások,hanem hálás.Miért?Azért,hogy Isten újra szól hozzá.Az után,hogy nem hallgatott az igére,Isten nem mondott le róla.Még ha ítéletes igét küld is,de emögött is az Ő el nem fogyó szeretete van.Legyen áldott érte!
Minden hívő ember tudja,milyen nagy ajándék,ha Isten személyesen beszél velünk.Ő megsebez,de be is kötöz.Bűneinket leleplező szavaiban benne van a bocsánat ígérete is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 19. 12:12
Mit tesz Jósáfát?Egy ideig Jeruzsálemben marad.Csend következik.Magába száll,kiértékeli a múltat,emészti Isten üzenetét,amit a próféta mondott,lelkileg rendbe szedi magát.A Biblia gyakran így írja:Az Úr előtt áll.Mindnyájunknak nagy szükségünk van erre.Hadd dolgozzék az Ige bennünk,hadd menjen mélyre,amit hallottunk,hadd kerüljön Isten világosságába minden tettünk,jók és rosszak egyaránt!
Utána azonban kiment a nép közé és megtérítette őket az Úrhoz.Uralkodása elején egy kis csapat bejárta az országot,és megismertette az emberekkel a Bibliát.Azóta sok minden történt,és ellaposodott a hitélet.Most újra indul ő maga is,mert az ország jövője a nép lelkiállapotától függ.Hisszük-e,hogy ez ma is így van?
És nem csak hitébresztés történik,hanem utána bírákat rendel,akik tanítják az embereket,hogy új erkölcsiség is fakadjon a hitbeli megújulásból.
Isten gyermeke is eltévelyedhet,mint Jósáfát.De Isten ad lehetőséget új kezdésre.

Üzenet írása