Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dániel

Dániel


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 254x178 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:00
A lélek tápláléka - ...napjában háromszor térden állva imádkozott,és magasztalta Istenét...Dániel 6,11
Ami testtől született,test az,és az ami Lélektől született lélek az. - Dániel is ehhez az Igéhez ragaszkodott gyermekkorától kezdve és ez formálta őt erős jellemmé.
Mi erősítette Dániel új természetét?Mi tette lehetővé,hogy kedvezőtlen körülmények között is mindvégig megmaradjon Isten engedelmes használható,sokak számára hasznos gyermekének?
Mindenek előtt az,hogy ismerte és komolyan vette Isten Igéjét.Amikor elhurcolták Babilonba társaival együtt,nem volt hajlandó semmi olyan ételt megenni,ami a Biblia szerint tisztátalan ételnek számított.A leghétköznapibb dolgokban az Isten írott Igéjéhez igyekezett igazodni. S ha ez nehéz volt,akkor is mindent megtett ennek érdekében. Isten áldása kísérte erőfeszítését(Dániel 1,8.17)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:09
Élete ritmusát a rendszeres imádkozás adta:"Napjában háromszor térden állva imádkozott és magasztalta Istenét."S tette ezt akkor is,amikor átmenetileg megtiltották,és súlyos büntetés járt érte.Mert neki az imádkozás nem szokás volt,nem esetleges időtöltés,hanem létfeltétel.Olyan életszükséglet,mint másnak a légzés.Isten Igéje volt a lelki tápláléka,a komoly imaélet a lélek oxigénje.
És nagyon fontos volt neki a testvéri közösség hívő barátaival.Amikor Nebukadneccar király azt az őrült parancsot adta,hogy találják ki,mit álmodott,és úgy fejtsék meg azt,ellenkező esetben minden tudóst kivégeztet,Dániel azonban barátaihoz sietett és együtt könyörögtek, hogy Isten segítsen nekik.És Isten meghallgatta és használta őt,hogy megmentse a pogány tudósokat,és Dánielt is.(Dániel 2,18)
Ige,imádság,közösség - ez erősíti a hívőt és teszi áldott eszközzé Isten kezében.

Üzenet írása