Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dániel

Dániel


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 225x225 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:38
Az élő Isten - Ő az élő Isten,Aki megmarad mindörökké - Dániel 6,27
Dániel életét megmentette Isten,nem tépték szét az oroszlánok.Amikor sértetlenül kihúzták a veremből,Dárius király kiadott egy rendelkezést? Mindenki tisztelje Dániel Istenét!Miért?Mert "Ő az élő Isten... uralkodása végtelen.Ő megment,megszabadít...Ő mentette meg Dánielt is az oroszlánok karmából."
Úgy tűnik,merőben új volt Dárius számára,hogy van olyan Isten is,Aki valóban létezik.Aki megőrzi a Benne bízókat,parancsolt a vadállatoknak is,Aki ezek szerint hall,cselekszik,ténylegese uralkodik.Úgy tartották, hogy minden nemzetnek megvannak a maga istenei,de azok nem szoktak így cselekedni.Sőt egyáltalán ne szoktak cselekedni.Nem véletlen,hogy Dániel ennyire ragaszkodik a maga Istenéhez,hogy még az oroszlánok vermét is inkább vállalta,mint a hitehagyást,az élő Isten megtagadását.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:49
Hinni sokszor azt is jelenti,hogy életveszélyesen rábízzuk magunkat az élő Istenre.Az egyetlen igazi életbiztosítás a Hozzá való ragaszkodás,mert a Vele való hitbeli közösség maga az élet,a teljes élet,az örök élet,az üdvösség.S a Benne hívőt még a halál is Hozzá viszi közelebb.
Persze ezt a meggyőződést könnyen be lehet állítani úgy is,mint a többi úgynevezett isten és az azokban hívők megvetését.Pedig ez a megalapozott hit nem diszkriminál senkit,sőt éppen ez volt a szeretetet és felelősséget az ember szívébe,hogy bemutassa az élő Istent másoknak is.
A Biblia nem a keresztyén vallás kizárólagosságáról szól,hanem az élő Jézus Krisztus kizárólagosságáról.Egyedül Jézus mondhatta el:"Én vagyok az Út,az Igazság és az Élet:Senki sem mehet az Atyához,csakis Énáltalam"(János 14,6). A sok emberi vélekedés miatt is s személyes üdvösségünk szempontjából is döntő,hogy hisszük-e ezt teljes meggyőződéssel.

Üzenet írása