A háttérhatalom hangja 10.


A háttérhatalom hangja 10.

Háttérhatalom hangja 10.

 

Egy újabb hír azok közül, amelyek látszólag jelentéktelenek, de komoly fejlemények előzménye is lehet:

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_pofont_kapott_putyin_cserebe_a_penzeert.610488.html

,,Különös fordulatot vett az ukrán és az orosz kormány vitája arról a hárommilliárd dolláros kölcsönről, amelyet kétoldalú államközi megállapodás alapján Moszkva nyújtott a korábbi kijevi vezetésnek 2013 végén - derül ki a Moscow Times cikkéből. A hitelt, amelynek határideje 2015 decemberében járt le, a jelenlegi ukrán kormány nem óhajtja visszafizetni.

Ukrajna beperli Oroszországot azzal a váddal, hogy a kölcsön valójában kenőpénz, amellyel Vlagyimir Putyin államfő megvesztegette Viktor Janukovics volt ukrán elnököt - derült ki Pavel Klimkin ukrán külügyminiszter nyilatkozatából. Be akarjuk bizonyítani, hogy vesztegetési pénzről van szó - mondta Klimkin.”

Biztosan sikerülne a bizonyítás. De Oroszország legfeljebb csak utánozta a nyugati világ hitelezési gyakorlatát, neki ugyanis sikerült a világ legtöbb országát eladósítania – kivéve az abszolút jelentéktelen országokat, főleg Afrikában. Ráadásul nyugat hitelezési repertoárjában nem csak a vesztegetés szerepel, hanem a zsarolás, a megfélemlítés is. Nem csak a hitelek más országok torkán való lenyomására korlátozódik, hanem a célba vett ország mindennemű erőforrásainak – így a földrajzi, gazdasági, szellemi erőforrásainak lenyúlásaira is. Sőt, futotta még egy kis terrorizmusra is, mint pl. az E-on német cég részéről, amely csak úgy adott a kuncsaftjainak áramot, ha azok a szerződésben lemondtak az alkotmányos jogorvoslás igénybevételéről. Vagyis az E-on azt tehette a fogyasztóival, amit akart, meg volt határozva, hogy kikhez fordulhatott a sérelmezett. Tehát ha Oroszországra bármit is rá lehetne bizonyítani, az oroszok ugyanezt megtehetnék még inkább azokkal is, akiknek ő maga is tartozik. De említhetném a Kelet-Európai munkavállalókat is, akik kiképzését a saját országaik pénzelték és nyugat inygen igénybe veszi (vajon Viktor ezt is elkönyvelte győzelemnek?). 

 Itt van például a Föld országainak eladósítása. Erről egy 2013-as cikket találtam, de attól még aktuális, sőt, az ilyesmi idővel szokott még inkább az lenni.

 

http://sorkoz.blog.hu/2013/05/14/a_fold_adossaga

Az ING közgazdászai összeszámolták a föld országainak teljes adósságállományát, beleértve az állami, a pénzügyi adósságot, illetve háztartások, és a privát szektor kintlévőségeit.

Az eredmény 223.3 billió dollár (hosszú skála), a globális GDP 313 százaléka.

Ezt vajon nem lehetne vizsgálni, hogy a Föld vezető bankjai háromszor annyit követelnek a világtól, mint amennyit a világ egy év alatt meg tud termelni? Hogy még a híresen gazdag Szaúd-Arábia is adósa legyen valakinek? Zsebből ki tudta volna fizetni az adósságát, miért kért volna kölcsön bárkitől, ide értve saját polgárait is? De a többi ország vezetőivel is baj van, így a mi egyfolytában szakértői kormányainkkal is. Magyarország adósságát szintúgy kivizsgálhatná valamelyik bíróság. Ha a valóságról szólna a határozat, azt biztosan nem tenné ki egyetlen magyarországi zsidó párt sem (másmilyen meg nincsen) az ablakba, közülük főleg az adósság ellen harcoló Fidesz sem.

 

Aztán ha az isteni formulát alkalmazom, a világ nem árúval, hanem csak pénzzel tartozik a nyugati hitelezőknek (vannak keletiek is arra az esetre, ha valaki nagyon mutogatna nyugatra), mivel azok azok által kihitelezett pénz árufedezetét nem ők, mint hitelezők állították elő, hanem az eladósítottak! Tehát a világ csak pénzzel tartozik bárkinek is, árúval legfeljebb önmagának. A pénzt vissza lehet adni könnyen. Bocsásson ki az ENSZ egy virtuális pénzt, és egy cetlire nyomtassák rá, hogy 250 billió ,,Krajcár”, és a ,,Krajcár” /dollár árfolyamot rögzítsék 1:1-ben. Ezt a bankót adják át a hitelezőknek, de lehet konkrétan a FED-nek is azzal, hogy nyomja tovább a többi bank felé, ahogyan szokta. A visszajáró után pedig jöhet a kamat.

Az ,,isteni formula” azonban nem merül ki ebben, hanem magát a hitelezés jogát is megkérdőjelezi. Idézek Mikhail Naimy, ”Mirdad könyve” c. gnosztikus témájú művéből:

Átokká tetted az adományokat a magatok számára és az adományozók számára is.

Adományaik révén leigázod az adományozókat. Azokkal a kötelekkel ostorozod

őket, emelyek ők fontak neked. Azokkal a ruhákkal teszed őket mezítelenné, amelyeket ők szőttek neked. Azzal a kenyérrel ítéled éhhalálra őket, amelyet ők dagasztottak neked.

Azokból a kövekből építesz számokra börtönöket, amelyeket ők a saját kezükkel fejtettek és faragtak neked. A fából, amelyet azért vágtak ki, hogy te melegedhess a tüzénél, igát és koporsót készítesz a számukra. Uzsorakamatra adod kölcsön nekik. Saját verejtékük és vérük az, amit visszaadsz nekik uzsorakamatra.

Ébredj fel, nehogy tőled is adósságaid megfizetését követeljék, kamatostul, hogy börtönbe vessenek, ha nem tudsz fizetni, és ott hagyjanak megrohadni.”

Hát erről van szó. Nehogy egyszer a hitelezőket is börtönre ítéljék. Ezért várom kíváncsian, hogy Ukrajna mire jut az Oroszországot perlő kezdeményezésével. Mert ha e kezdeményezés mögött valójában a háttérhatalom áll, akkor a hitelek megkérdőjelezése nem áll meg Ukrajnánál, hanem egyre több ország kap esetleg a fejéhez. És ezt a mai helyzetben el tudom képzelni könnyen. Ha ugyanis a háttérhatalomnak terve a nyugati világgal való leszámolás, akkor az adósságok felülvizsgálatával és megtagadásával éppen az adósságra épülő nyugati világ alól húznák ki a szőnyeget. Ez, a most készülő migránsválsággal együtt gazdasági apokalipszis is lehet. A most nyugatra özönlő migránsok – akik most még csak fegyver nélküli katonáknak tekinthetők – nem bocsátanák meg nyugatnak, hogy álmaik helyett nélkülözésben legyen részük. Márpedig segélyezésük egyre nagyobb teher most is a befogadó országok számára. Mi lesz, ha még az adós országok sem akarnak majd fizetni?

A végén megjegyzem, hogy mindezek nem csak az én fejemben fordulnak meg, én csak a magam nyelvezetén adtam elő:

http://nemkutya.com/wp-content/uploads/2014/03/89378-a-fold-adossaga.png

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2016. február 22.
Nézettség: 458


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: