KONTRASZTKIÁLLÍTÁS TEMESVÁRON MÉG 7 NAPIG


KONTRASZTKIÁLLÍTÁS TEMESVÁRON MÉG 7 NAPIG

Még hét napig látogatható a KONTRASZTKIÁLLÍTÁS!

Szombaton NYÍLT NAP lesz, így 1O-től 17 óráig megtekinthető előzetes regisztráció nélkül is a GERHARDINUM Római Katólikus Líceum dísztermében!

 

Mi is a KONTRASZTKIÁLLÍTÁS?

Az Erdélyi IKE-nek és a Temesvár belvárosi református gyülekezet ifjúságának, a TEifi-d-nek köszönhetően, Temesvár és környéke számára is közel jött ez a nagyszerű multimédiás kiállítás, melyet a kisvárdai református ifjúság állított össze és a Magyarországi Rendőrség támogatását élvezve, ma már a Top 1O magyar kiállítás egyike.

Miért rendkívüli? 
Mert nyolc olyan témát tár elénk és ezekről elgondolkodtat, amelyek életünk legnagyobb félelmei, kérdései, kudarcai, amikkel legtöbb esetben nem tudunk mit kezdeni. 
1. Elindul a társadalom alapsejtjétől, a családtól, és rámutat a CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK szörnyűségeire, a jelenünket és jövőnket megpecsételő félelmek gyökerére. 
2. A PÉLDAKÉPEK a következő állomás, ahol a negatív és pozitív példaképek gyermekeket formáló hatására hívja fel a figyelmet.
3. HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS?! Ma már ennyire természetes és egyszerű? Sajnos egyre természetesebb, és elfogadottabb, de a legtöbb fájdalom, szenvedés és tragédia színtere a boldogtalan, kiüresedett, becsapott és megcsalt házasság. Lehetne másmilyen is? Megoldást kínál a kiállítás, Isten Igéje szerinti helyes értékrendet kialakítva.
4. Az ABORTUSZ a következő állomás, ahol Isten Igéje és a tudomány egybehangzó véleménye alapján rámutat arra, hogy az élet a fogantatással kezdődik, és szörnyű gyilkosság megölni egy tehetetlen magzatot, aki az édesanya védelmére lenne utalva. 
5. NE folya(TA)sd! Az alkohol sejtölő méreg, ami a legtöbb tragédia, erőszak, válás kiváltó oka. Ne folytasd! Az ALKOHOL fogyasztás szomorú következményein gondolkodhat el a látogató.
6. Az alkohol fogyasztást mellett a dohányzás és DROGFÜGGŐSÉG szörnyűségeire figyelmeztet az a video, melyben egy édesapa beszámolóját láthatjuk fia 1O hónap alatt történő haláltusájáról, miután az első marihuánás cigarettát kipróbálta. „Ez nem bor vagy pálinka, ez a halál előszobája!”
7. Az ÖNGYILKOSSÁG visszavonhatatlan tényére figyelmeztet az utolsó előtti stáció, ahol a fiatalok körében különösen is népszerű EMO, „stílus, divat, életérzés, segélykérés, mindegyik, egyik sem…” segélykiáltásról is informálódhat az érdeklődő. 
8. Megdöbbenten, sokkolva, elszomorodva és talán szégyenkezve vagy reménytelenül hagyná el a kiállítást a látogató, ha nem volna a 8. színhely, amely a MEGOLDÁS-t kínálja! Menthetetlenül elveszett volna az emberiség egy végzetes hiba, a bűnbeesés következtében. De Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen – írja János evangéliuma 3 rész, 16. verse. Honnan vehet a bátorságot az ember, hogy újat kezdjen? Van számunkra is bűnbocsánat, új kezdet? Jézus Krisztus áldozatáért van!

Miért kell mindenkinek látnia?
Mert legalább egy témában mindannyian érintettek vagyunk, és tudatosan vagy tudatlanul megoldásokat, kiutat keresünk, változtatni akarunk. Ez a kiállítás megoldást kínál! Egyszerű tény, hogy nincs önmegváltás, nem tudja az emberiség saját magát megmenteni, ahogy a mocsárba sülyedt Münchausen bárónak sem sikerült, de Jézus Krisztusban a mindenható Isten alányult, hogy megmentsen bennünket. Ez Jézus Krisztusnak nagyon valóságos szenvedése, halála és feltámadása által valósult meg. Ezért bátorít az Írás: higgy az ÚR Jézus Krisztusban és üdvözülsz, mind te mind a te házad népe! Boldog, aki felolvassa, és akik hallgatják e prófétai beszédet, és megtartják azt, ami abban meg van írva, mert az idő közel van! Jelenések könyve 1 rész 3. verse.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2016. november 22. Szerkesztette: Demeter Sándor
Nézettség: 1,187


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: