Nyolc fantasztikus zsírgyilkos


Nyolc fantasztikus zsírgyilkos

 

Nyolc fantasztikus zsírgyilkos

 

A tenger gyümölcsei

Slankít és fitté tesz.
Rák, kagyló, homár - a legjobb fehérje- és cinkforrás. Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás... Tipp: Fogyasszunk hetente 2-3 alkalommal 10 dekányi natúr rákot vagy kagylót citromlével. A bevásárlóközpontokban kaphatunk fagyasztottat és frisset is. És kagylóból is nagy a választék.

 

Alma
Elveszi az étvágyat
A világon úgy 3000 fajtája létezik. Nálunk a legnépszerűbbek a jonagold, az idared, a starking és a golden. Hatása: Az almában lévő gyümölcscukor stabilizálja a vércukorszintet, kontroll alatt tartva így a hízásért felelős hormont, az inzulint. Pektinje pedig leköti a gyomorban lévő zsírokat és koleszterint, így azoktól könnyen megszabadulhatunk. De a pektin azért is fontos, mert fokozza az emésztést. Tipp: Naponta együnk meg 2-3 szem szép almát.

 

Hal
Fokozza a zsírégetést
Ha gyakran eszünk halat, rengeteget teszünk az egészségéért. A halolaj erősíti az idegeket, szépíti a bőrt. Tisztítja a véredényeket, megvéd a szívinfartkustól. Hatása: A halhús nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettő nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Ha a pajzsmirigy alulműködik, zavar keletkezik az anyagcserében, a szervezet "elfelejti" elégetni a zsírokat. Tipp: Együnk legalább kétszer hetente tengeri halat. Kevés zsírral készítsük el - grillezve vagy fóliában.

 

Kovászos ital
Tisztítja a gyomrot, csökkenti a puffadást
Tejsavakban gazdag ital, amely készülhet rozs, búza vagy zabkenyérből is. Enyhén cukros és sós vízbe rakjunk kovásszal készült kenyeret, kaprot, és érleljük meg a napon. A jóidő beköszöntéig kiváló a készen vett kovászos uborka leve is. Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést. Tipp: Igyunk naponta 1-2 pohárkával - lehetőleg hidegen.

 

Bogyós kedvencek
Energiát adnak
Eper, málna, szeder, áfonya - ki ne szeretné ezeket?! És a fagyasztott változat egész évben kapható... Hatása: Tápanyagokban gazdag, kalóriában szegény. Annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk... Energiát adó C-vitaminja ugyanis fokozza a zsírégetést. Flavonoidja megsokszorozza a C-vitamin hatását, miközben segíti a méregtelenítést, karban tartja a vízháztartást és a kötőszöveteket (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!). Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!


Zabpehely
Elindítja a zsírok lebontását
Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátáját. Hatása: A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni... Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80-90 mg-ot tartalmaz.


Illatos teák
Nem kívánjuk majd az édességet
A gyümölcsteákban nem tea van, hanem gyümölcs- vagy héjdarabok. Tehát ne aromával ízesített fekete teát vegyünk, hanem igazi gyümölcsteát! Már ezekből is nagy a választék. Hatása: A forráskor kioldódnak a gyümölcs illóolajai, amelyek megédesítik a finom italt. Ha tehát édesre vágynánk, kortyoljunk el egy kis csészényit belőle. A gyümölcsteában szemernyi kalória sincs, így naponta akár 2 literrel is ihatunk belőle. A málna vagy a szeder-tea még azért is egészséges, mert segít a víztelenítésben. Az áfonya szabályozza az emésztést, a hibiszkusz pedig felfrissít. Tipp: Forrázzuk le a gyümölcsteát, és hagyjuk 5 percig állni.


Articsóka
Méregtelenít
Nemcsak az emésztést segíti, hanem karban tartja a véredényeket is. Fogyasztásával elejét vehetjük az érelmeszesedésnek. Hatása: Jótékony a máj és a vese működésére, így segíti a méregtelenítést és a vizeletkiválasztást. Fokozza az epeműködést is, amely szintén szükséges a zsírok emésztéséhez és égetéséhez. Csökkenti a magas koleszterinszintet. Tipp: Leghatékonyabb, ha aperitifként isszuk az articsókalevet (bioboltokban kapható).

 

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. november 6. Szerkesztette: Georgiu Marianna
Nézettség: 928


   







Tetszik  

Megjegyzések

Georgiu Marianna
kedd, 2012. november 6. 08:54
Hasznos és kellemes ( finom ) tanácsok, a kg-al küzdőknek .))



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: