Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ferenc Snétberger solo guitar 2



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2010. szeptember 2. Nézettség: 672

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2010. szeptember 9. 06:25
A gitárművész és zeneszerző egy zenész család tagjaként 1957-ben Salgótarjánban született. Már gyermekkorában édesapja volt a példaképe, aki szintén gitározott. Snétberger klasszikus zenét és jazzgitárt tanult. Ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco épp úgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, és több albumon működik közre partnerként.

1987-ben Dés Lászlóval és Horváth Kornéllal megalakította a Trio Stendhal együttest, mellyel országosan is ismertté vált. A különleges összetételű, kamarazenét játszó zenekar rendkívüli népszerűségre tett szert, lemezeiket az egész világon terjesztették. Koncertkörutakat tettek Ausztriában, Olaszországban és Spanyolországban, felléptek Európa számos országában és Indiában. 1988 óta Berlinben él.
hétfő, 2012. március 5. 06:38
Uniós háttérrel , hatalmas beruházással zenei paradicsomot létesitett nemrég tehetséges cigány fiatalok részére.Az intézmény nagyszerüen működik.


Anno....Békéstarhos csak egyetlen ember erején virágzott ki-akit aztán intézményestül megsemmisitett a magyar-vagy álmagyar irigység. Gulyás György már nem él-és rengetegen élnek belőle kiskaliberű tolakodók,akik sok energiát öltek elpusztitásába.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal