Anne-Marie David

14 videó - 1952
Anne-Marie David (született:1952 május 23-án Arles , Provence-Alpes-Côte d'Azur , Franciaország ) egy francia énekes . Ő képviselte két különböző országokban Eurovision Song Contest .
David született és nevelkedett Arles . Kezdte zenei karrierjét 18 évesen Párizsban, amikor bekapcsolódott zenés színház műsorában 1972-ben, ő volt a Mária Magdolna a francia produkcióban, a Jézus Krisztus Szupersztár . 1972 is látta, hogy nyújtsa be a dal "Un peu romantique" a francia felvételi bizottság az Eurovíziós Dalfesztiválon . Ez a döntő Felvételi a tíz dal.

1973-ban ő volt a kiválasztott, hogy képviselje Luxemburg , mint Nagyhercegség törekedett, hogy ismételje meg az előző évi győzelmét hazai pályán az Eurovíziós Dalfesztiválon . A lány tehát csatlakozott a hosszú listához a nem őshonos előadók képviselték az országot a versenyen, amely magában foglalja a France Gall és Vicky Leandros . A 1973 versenyen formálódott háromutas közötti harc dalokat, amelyeket azóta alakult magukat Eurovíziós klasszikusok: Dávid " Tu te reconnaîtras ", a spanyol bejegyzés" Eres tú ", és az Egyesült Királyság" Teljesítmény minden barátunknak ", végzi Cliff Richard . Végül hat pont választotta el a harmadik helyet a David, biztosítva a második egymást követő diadal Luxembourg .

A verseny után kezdte járni a világot. Ő élt Törökországban egy darabig, rögzített két kislemezt törökül ​​és egy albumot és számos díjat kapott az országban. Visszatért a Eurovision a 1979 versenyen tartott Jeruzsálemben , ezúttal képviselő szülőhazájában, Franciaországban a dal " Je suis l'enfant soleil ". Ismét volt egy szűk háromutas kivitelben, az izraeli bejegyzést " Hallelujah "szegély az otthoni győzelem. Elkezdett turnézni Franciaország az 1980-as években.

Az 1982-től 1983-ban ő folytatta zenei karrierjét Norvégiában . 1987-ben, ő visszavonult a zenei, de visszatért a 2003-ban 2005-ben ő énekelt a fesztivál 50. évfordulójára a Eurovision Song Contest, rendeztek Koppenhágában , ahol ő végzett a 1972 Eurovíziós győztes " Aprés toi ". Részt vett az élő zenei show török ​​Rádió és Televízió (TRT), mielőtt a 2009 Eurovision Final került adásba élő, a Johnny Logan (1980, 1987 ESC győztes). Szerint ESCRadio.com, 2011-ben, Anne Marie kiadott egy új átdolgozott változata az ő 1973 győztes dalt, találóan elnevezett "Tu te reconnaîtras (Encore Une Fois

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Anne Marie David & Axel Hirsoux - Tu Te Reconnaitras



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2015. január 7. Nézettség: 243

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal