Buddy Guy

24 videó
1936. július 30-án született Buddy Guy George "Buddy" Guy , Lettsworth-ben / Louisiana / született amerikai blues zenész, énekes és dalszerző.Gitáron játszik. Már az 1950-es évek elején nagy művészekkel zenélt.
A már több mint fél évszázada aktív gitáros és énekes egyike a műfaj élő legendáinak, s számos nagynevű zenésztársa tartja etalonnak, Eric Clapton például minden kétség nélkül a legjobb élő gitárosnak titulálta Buddy Guy-t.

Először lemezen a Junior Wells nevével fémjelzett, 1965-ben megjelent Hoodoo Man Blues című albumon lehetett hallani Buddy Guy-t. Nem sokkal követte ezt a korongot az 1968-as A Man and the Blues című, amely Guy első komoly önálló albuma volt.
2010-es lemeze a Living Proof, melyen élő bizonyítékát adja annak, hogy az évek múltával zenéje cseppet sem öregszik, talán éppen ellenkezőleg. A Living Proof Buddy Guy huszonhatodik stúdióalbuma, amit nemcsak rajongói, de a szakma is díjazott: az ötvenharmadik Grammy-díj átadó gálán Guy e lemezzel elnyerte a legjobb kortárs blues-albumnak járó díjat. Az egyik jeles vendégművész Carlos Santana a Living Proof-on, a másik pedig B. B. King, akivel Guy a Stay Around a Little Longer című számban eddigi pályafutásukra és életútjukra visszatekintve fejezi ki elégedettségét.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

The Buddy Guy Big Band, Live At The Montreal Jazz Festival, 6th July 1997



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. május 14. Nézettség: 236

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal