Buddy Guy

24 videó
1936. július 30-án született Buddy Guy George "Buddy" Guy , Lettsworth-ben / Louisiana / született amerikai blues zenész, énekes és dalszerző.Gitáron játszik. Már az 1950-es évek elején nagy művészekkel zenélt.
A már több mint fél évszázada aktív gitáros és énekes egyike a műfaj élő legendáinak, s számos nagynevű zenésztársa tartja etalonnak, Eric Clapton például minden kétség nélkül a legjobb élő gitárosnak titulálta Buddy Guy-t.

Először lemezen a Junior Wells nevével fémjelzett, 1965-ben megjelent Hoodoo Man Blues című albumon lehetett hallani Buddy Guy-t. Nem sokkal követte ezt a korongot az 1968-as A Man and the Blues című, amely Guy első komoly önálló albuma volt.
2010-es lemeze a Living Proof, melyen élő bizonyítékát adja annak, hogy az évek múltával zenéje cseppet sem öregszik, talán éppen ellenkezőleg. A Living Proof Buddy Guy huszonhatodik stúdióalbuma, amit nemcsak rajongói, de a szakma is díjazott: az ötvenharmadik Grammy-díj átadó gálán Guy e lemezzel elnyerte a legjobb kortárs blues-albumnak járó díjat. Az egyik jeles vendégművész Carlos Santana a Living Proof-on, a másik pedig B. B. King, akivel Guy a Stay Around a Little Longer című számban eddigi pályafutásukra és életútjukra visszatekintve fejezi ki elégedettségét.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Buddy Guy in 1969 with Jack Bruce and Buddy Miles



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. május 14. Nézettség: 220

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal