Olajfalók (Ropáci)

4 videó - 1987
Felfedeznek egy új állatfajt, ami kőolajjal táplálkozik. Egy kutatócsapat követi az olajfalót. Egy lepusztult észak-csehországi bányavidéken, egy szénbányában találnak rá, amint éppen egy szállítószalagon ülve utazgat a bánya egyik feléből a másikba. Filmre veszik, s elfognak egy fiatal példányt. Amikor megtalálják, kihozzák a lápból és vizsgálni kezdik. A kis állat ekkor rosszul lesz, lassul a légzése, a kutatók ekkor jobb híján a terepjárójuk kipufogócsövéhez teszik és onnan lélegeztetik. A kutatók rájönnek, hogy az újonnan felfedezett lény szénmonoxid-alapú légzéssel él.
A kis állat minden műanyagot megeszik, különféle műanyagokkal veszi körül magát, hogy más állatok ne egyék meg őt.
A film azt állította, hogy ha elsüllyed az olajszállító tankere, vagy olaj ömlik a tengerbe a fúrótoronyból, vagy csak az olajsütő bűzös és ártalmas folyadékát nem szeretnénk a WC-be zúdítani, akkor az abszolút környezetbarát megoldás a tudósok által felfedezett új állatfaj, amelyet a szennyező civilizáció termelt ki magából – eltünteti a felesleges olajat, hisz azzal táplálkozik.
A felfedezett kis emlős neve: Pacurofagus oxitoxicus, nagyjából akkora, mint egy nutria. Olajtócsákban élnek, remekül úsznak és különlegességük, hogy növények és más állatok helyett ipari szénhidrogénekkel táplálkoznak, szén-monoxiddal lélegzenek. Újfajta légző- és emésztőrendszerrel, új enzimekkel és új energetikai folyamatokkal rendelkeznek. A levegőnél jobban szeretik a kipufogógázt, mi több, az oxigén egyenesen árt nekik (innen az oxitoxicus fajnév).
Az Olajfalók (Ropáci) egy 1987-ben készült csehszlovák áldokumentumfilm. A húszperces mű valójában egy zseniális főiskolai vizsgafilm, melynek rendezője Jan Svěrák. Az áldokumentumfilm a társadalmi közönyt és tétova tájékozatlanságot gúnyolta ki.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Olajfalók-ropaci HUN 1/2



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Comedy (Komédia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. június 20. Nézettség: 505

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2012. június 20. 09:37
Ez Blöff :) Nagyon jól sikerült :)) // Válasz a "Zsidó halálsugár"-ra kontra "Zsidó olajfalók"//
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal