Leonardo da Vinci és a torinói lepel

3 videó
A torinói lepel egy 4,36 méter hosszú és 1,1 méter széles, halszálka-mintásan szőtt lenvászon kendő. Egy képmás van rajta, amely anatómiailag pontosan követi egy keresztre feszített ember testének alakját. Ez a textília a katolikus egyház egyik legvitatottabb ereklyéje. Évszázadokon át azt tartották, hogy ebbe csavarták a halott Krisztus testét. Szénizotópos kormeghatározással azonban megállapították, hogy a tárgy 1260 és 1300 között készülhetett, tehát nem eredeti, hanem középkori hamisítvány. Persze ezen állításoknak is léteznek cáfolatai. Felmerültek azonban olyan teóriák is, mely szerint a torinói lepel Leonardo da Vinci legnagyobb történelmi csalása.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A Da Vinci kiállítás!!! :P



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tagok magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2010. január 30. Nézettség: 1,089

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2010. január 30. 08:58
Tömegek átverése?

EZ A KIÁLLITÁS MÁR ELMULT. nAGYON SOKAN LÁTTÁK. iGAZÁN SIKERÜLT- SOK LÁTOGATÓVAL MEGRENDEZNI. _ A MODEM ELŐTT FELÁLLITOTT SZOBROT FELKINÁLTÁK dEBRECENNEK- A TÉR - AMI EGYÉBKÉNT EGY SEMATIKUS PLACC, REMEK DISZE VOLT. eZT AZ OLCSÓN -SOKAK VÁRAKOZÁSÁRA MEGSZEREZHETŐ MÁSOLATOT NEM IGÉNYELTE VÁROSUNK VEZÉRKARA. mOST EGY MÁSIK LÓ KÁPRÁZTATJA EL A LAKOSSÁGOT., AMIN BOSSZANKODIK ÉS RÖHÖG A TÖMEG -ÉS BÜSZKE RÁ AZ ÁBRÁZOLTAK CSOPORTJA- uNIÓS MILLIÓKBÓL MÁZOLTÁK UJGAZDAG SZÁLLODATULAJDONOS GICCSHOTELÉNEK FALÁRA, DE EZEN A LOVON NEM MÁS ÜL, MINT IFJU POLGÁRMESTERÜNK, AKIT EZEK ELŐTT MÁR E KIÁLLITÁSI HELYEN SZOBORKÉNT IS LÁTHATTUNK. nOS-ITT A NEMZET PÉNZE.


A KAPCSOLÓDÓ IROTT ANYAGOT OLVASHATJÁTOK ÉS A"FESTMÉNYT" IS LÁTHATJÁTOK AZ " AZ ÁM,HAZÁM"OLDALON! gONDOLKODTATÓNAK TETTEM FEL AZ EGÉSZET.
péntek, 2011. február 18. 01:46
Hát, ez valóban szomorú... a videón elhangzó "vélemények" is, meg a szobor története is. Jártam a kiállításon, ez volt a másik ok (a Munkácsy Pilátus képén kívül), ami miatt Debrecenbe utaztam akkor a barátnőimmel. Az a hatalmas lószobor valóban pompásan töltötte be a teret. Úgy tudtam, ott is marad, ezért alaposan meglepődtem a múlt nyáron, amikor ismét arra járva nem találtam. Köszönöm, hogy most olvashattam róla.
Restellem szinte, hogy ismét a saját "portékámat" ajánlgatom, de ennek a videónak az ellensúlyozására, és annak bizonyítására, hogy azért van, akinek a fejében kicsit több maradt meg erről az egyedülállóan rangos kiállításból, mint a kedves nyilatkozókéban, kukkants be ide:

www.amilapunk.hu/eozin/jartamban/vasuton/leonardo%20debrecenben.html

Viszontláthatod a lovacskát is, meg a kiállítás rendkívül gazdag anyagából nem is keveset a képeimen. Talán örömmel idézed fel Te is a több mint három éve látottakat.
péntek, 2011. február 18. 07:26
Kedves K! Köszönöm a számomra szokatlan módon- a mult anyagaiból előkeresett téma kapcsán irt hozzászólásodat. Nagy örömmel olvastam személyes oldalad igényes témáit és nagyon szeretném, ha megmaradnál köztünk. Nagy szükség van a véleményalkotó és azt leirni is bátor emberek jelenlétére. Állóviz az, amiben nincs válasz, csak örökös cáfolat, vagy igenlés érvek nélkül. Te - motor vagy, aki lendit.

Külön nagyon örülök a felbukkanásodnak. A többit személyes levélben.
Ma - ha benéznél- napfényes reggelt kivánok Neked, mint magamnak is szeretnék végre e "takonykóros" ködös előtavaszban.

"Senki" nek gratulálok és további gondolkodó versek irására biztatom, amit várok az erre a célra kezdet kezdetén létrehozott Tiszta Forrás csoport témái közé.
Szeretettel: Baricsa Edit
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal