Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Touched by Science: Paralyzed Man Feels Again Through Mind-Controlled Robotic ArmA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. október 17. Nézettség: 227

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. október 17. 20:29
Hihetetlen találmány: ezzel a lebénult beteg is képes érezni
hétfő, 2016. október 17. 20:30
Egy beteg fiún már segített a szerkezet. Ő a Csillagok háborújából merít erőt.
hétfő, 2016. október 17. 20:30
Az amerikai kutatók szenzorokkal ellátott robotkar és agyba ültetett chip segítségével olyan szerkezet készítettek, amivel a lebénult beteg érzi, ha a robot ujjaihoz hozzáérnek. Akaratával mozgatni is tudja a kart.
hétfő, 2016. október 17. 20:30
Egy férfi, Nathan Copeland élete tíz évvel ezelőtt változott meg, mikor alig 18 évesen lebénult egy balesetben: karjait fel tudta emelni, de ujjait nem bírta megmozdítani, és mostanáig nem is érzett velük - írja a The Guardian. A férfi változtatni akart életén, ezért részt vett a Pittsburghi Egyetem kísérletén, és vállalta, hogy felnyissák a koponyáját és mikrochipet ültessenek az agyába.
hétfő, 2016. október 17. 20:30
A kutatók célja ezzel az volt, hogy összeköttetést hozzanak létre a robotkar és a beteg agya között, így ha valaki hozzáér a robotkar szenzorokkal ellátott ujjaihoz, a chip apró áramütéssel stimulálja az agyat.
hétfő, 2016. október 17. 20:30
Úgy tűnik, Nathan jól döntött, amikor beleegyezett a beavatkozásba: mostanra meg tudja mondani, hogy a robotkarnak melyik ujjához értek hozzá, valamint tárgyakat is képes felemelni. Nathan Copeland azt mondja, a Csillagok háborújából merít erőt:
hétfő, 2016. október 17. 20:31
Luke Skywalker karját levágták, másnap kapott egy robotkezet. Megszurkálták, már érezte is, és ment tovább. Ez valóra válhat, és talán nem is kell rá olyan sokat várni.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal