MALÉV

28 videó - 2011
A Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) (IATA kódja MA, ICAO kódja MAH, hívójele Malev) közép-európai légi fuvarozó, Magyarország nemzeti légitársasága, amely 22 repülőgépével a világ 83 városába szállította az utasokat (a Malév betűszó a Magyar Légiközlekedési Vállalat cégnévből ered).
Igazgatósága Budapesten van, bázisrepülőtere a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.
A Malév Zrt. 2011. március 29-én ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. A közép-kelet-európai térség egyik vezető, menetrendszerű utasszállítással, árufuvarozással és charterüzemeléssel foglalkozó légitársasága.
A Malév 33 országban képviseli magát képviseletek és vezérügynökök útján. A légitársaság járatain 2010-ben több mint 3 millió fizető utas repült. Ugyanebben az évben elnyerte a legjobb kelet-európai légitársaságnak járó World Airline Awards díjat.
2012. február 2-án a Fővárosi Bíróság csődvédelem alá helyezte a céget, aminek hatására február 3-án a partnerek és a repülőterek csak azonnali fizetés esetén biztosítottak volna szolgáltatást, így a Malév leállította az üzemszerű működést, nem indít járatokat. Több gépet a cég tartozása fejében külföldön visszatartottak.
2012. február 3-án 06:00-kor a Malév hivatalosan felfüggesztette a repülési tevékenységét, a bejelentés utáni órákban számos külföldi hírportál (többek között BBC, AFP, US Today) közölt elemzéseket a Malév összeomlásához vezető lehetséges okokról.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Az utolsó Malév



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. február 8. Nézettség: 828

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal