Szergej Prokofjev: A tüzes angyal

8 videó
A legjobb produkció díja - ARMEL Operaverseny és Fesztivál 2010

A megszállottságról szőtt történetek világéletében foglalkoztatták Prokofjevet, A tüzes angyal azonban az ő életművében is egyedülálló. Különleges vonzereje érzelmi intenzitásából fakad, és Prokofjev operái közül ez a mű kerül a legközelebb ahhoz, hogy felvillantsaa szerző emberi arcát.
A 17. században játszódó misztikus történet fantasztikus vízió ördögökkel, angyalokkal, mágiával, álommal és valósággal. A mű főszereplője, Renata belső konfliktusba kerül a szellemi és a fizikai világgal, gyermekkora óta él benne a „tüzes angyal" képe, egy lángoló alaké, egy szellemé, Mádielé. Renata beleszeret Otterheimi Heinrich grófba, aki szakasztott olyan, mint Mádiel, vagy ő maga a „tüzes angyal". A gróf elűzi, Renata szeretet és remény nélkül kóborol a világban, látomásai a kolostorba is elkísérik. Az asszonyt boszorkányság miatt máglyahalálra ítélik. A tüzes angyal zenéje megdöbbentően mozgalmas és sűrű szövésű, a tiszta áttetszőség és a túláradó hangorgia ötvözete teszi izgalmasan megkapóvá az operát.
Ez az előadás elnyerte az Armel Operaverseny és Fesztivál legjobb produkciónak járó díját. Cristina Baggio (Renata) a legjobb női előadó díjában részesült. A verseny döntőjében szerepelt Cseh Antal (Inkvizítor) is.

Prokofjev expresszionista operáját Debrecenben a világhírű mester, Silviu Purcărete rendezi meg. A román rendező 1996 óta Franciaországban él, 2002-ig a limoges-i Centre Dramatique igazgatója volt, majd itt alapított színházművészeti iskolát. Purcărete előadásai sikert arattak a világ legfontosabb színházi fesztiváljain, rendszeresen rendez operát a legnagyobb operaházakban. A tüzes angyal színrevitelében alkotótársa a szintén romániai származású, Münchenben élő Helmut Stürmer tervező, akivel évek óta együtt dolgoznak.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Prokofjev:A Tüzes Angyal



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez gloria.tv videó.
Segítség a gloria.tv típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2013. január 10. Nézettség: 491

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal