Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-04 Népzenészeknek szóló továbbképzés Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2017. január 4. Nézettség: 368

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2017. január 4. 20:38
A népzenéről szól az új év első hete a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben. Ma délelőtt kezdődött ugyanis az a továbbképzés-sorozat, amelyet vonós és húros hangszereken, valamint citerán játszó népzenészek számára szerveztek.
szerda, 2017. január 4. 20:38
Muzsikaszótól volt hangos a zentai Alkotóház. A képzésre kezdők, valamint tapasztalt népzenészek is jelentkeztek. Cseszák Zsombor, cimbalmos, Óbecse: „Az okos ember igyekszik ezeket kihasználni, ráadásul most lesz módom cimbalmostól is tanulni, mert nemrég kezdtem el cimbalmon tanulni, és ezt a lehetőséget szeretném kihasználni.”
szerda, 2017. január 4. 20:39
A résztvevők a magyarországi Bürkös Zenekar tagjaitól sajátíthatták el a szatmári népzene alapjait. Dezsőházi Tamás, prímás, Bürkös Zenekar: „Igazából nem is egy tanítás ez, hanem együttmuzsikálás volt ez a mai nap, meg elsősorban az ismerkedés, megismerjük egymást, ki hogyan muzsikál, ki mit hozott otthonról.”
szerda, 2017. január 4. 20:39
A képzésre Vajdaság minden területéről érkeztek tanulni vágyó zenészek, akik valamennyien a saját hangszerüknek megfelelő oktatásban vehettek részt. Juhász Gyula, népzenei munkatárs, VMMI: „Harmincan jelentkeztek, több mint harmincan, Vajdaság egész területéről, északról, Szabadkáról, Hajdújárás, Kelebia, Temerinből vannak, Maradékról, a környező falvakból, Óbecséről sokan vannak. Hegedűsök vannak, brácsások, cimbalmosok és nagybőgősök.”
szerda, 2017. január 4. 20:39
képzéssorozat keretében január 6-án és 7-én a citerások számára tartanak előadásokat a vajdasági és a magyarországi tanárok és előadóművészek.
szerda, 2017. január 4. 20:40
GRATULA....JÓ TANULÁST ...........
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal