Rajzelemzés

4 videó - 2010
A gyerek rajzolva fogalmazza meg a gondolatait, az érzéseit, a világról alkotott véleményét, de a figyelmes szemlélő mást is megtudhat a képekből: a csemete mentális képességeire, motorikus készségeire, szociabilitására, érzelmi-akarati életére, munkamódjára, önmagához való viszonyára is következtethetünk belőle.

A rajzolás teremtés, alkotás, akarattalan önvallomás, tudatos és tudattalan tevékenység. A közlés igénye hozza létre, olyan képi nyelv, amely az érzelmek, indulatok levezetésére is szolgál. Minden gyerek alapfirkákat rajzol először, pontot, kört, függőleges, ferde és vízszintes vonalakat, spirálrajzot, keresztet, napot. Később az adott kultúrkörre jellemzően emberi arcot, házat (iglu, sátor, kőház) és fát (lombos, tűlevelű, pálma), majd megjelennek az egyedi stílusjegyek is, és az egyénre jellemző vonalminőség, forma -és színvilág, felületkitöltés és díszítés.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Pósa_Ferenc_FEM_3_TV Pálcika rajz elemzésA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2011. június 22. Nézettség: 525

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal