Schmitt Pál

19 videó
Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. – ) Magyarország köztársasági elnöke, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus. 1983 és 1989 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, 1989-től 2010-ig elnöke. 1983-tól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, 1995 és 1999 között alelnöke. 1993–1997-ben madridi, 1998 és 2002 között berni nagykövet. 2003 és 2007 között a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség egyik alelnöke. 2004 és 2010 között az Európai Parlament tagja, 2009–2010-ben egyik alelnöke. 2010. május 14-től augusztus 5-ig az Országgyűlés elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság örökös tiszteletbeli elnöke.
2010. június 29-én az Országgyűlés több mint kétharmados többséggel a Magyar Köztársaság elnökévé választotta. Hivatalát augusztus 6-án vette át.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Schmitt_P%C3%A1l

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Schmitt Pál: ez becsületes férfi munka volt - exkluzív interjú 2012. március 30.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Humor magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2012. április 1. Nézettség: 741

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2012. április 1. 16:48
Schmittnek élete végéig járhat a luxus

Schmitt Pál nem véletlenül dicséri úton-útfélen az új alaptörvényt. A régi szabályok szerint ugyanis csak két, hivatalban eltöltött év után járnának életfogytig a juttatások, ehhez pedig Schmittnek ki kellett volna húznia augusztusig. Az alaptörvény miatt azonban változtattak a köztársasági elnökre vonatkozó szabályokon, eltörölték a kétéves korlátot, így ha ma le is mondana Schmitt Pál, élete végéig járna a fizetés (havi másfél millió forint), a rezidencia, a hivatali autók és a saját titkárság. Ettől csak abban az esetben eshetne el, ha megfosztanák a tisztségétől, vagy pedig kimondanák az összeférhetetlenséget.

Schmitt Pál a saját juttatásáról szabályozó törvényt doktorként írta alá múlt nyáron, csakúgy, mint az összes többi törvényt. Hivatali idejében több mint 300 jogszabályt írt alá így: dr. Schmitt Pál.


www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-hatso-kijaraton-menekitettek-ki-schmitt-palt-2084529


A Schmittel kapcsolatos anyagok ma nemm megoszthatók, de ezt az anyagot külön mindenki figyelmébe ajánlom!
vasárnap, 2012. április 1. 23:29
"Fábry is köszörülte rajta a nyelvét

Dr. Fábry Sándor – a jövőben ez a megszólítás dukál Fábrynak. A népszerű showman ugyanis úgy döntött, néhány adás erejéig „plagizál". A show szerdai felvételén azt mondta, nem azért biggyesztette a neve elé azt, hogy dr., mert ledoktorált, hanem, mert más nem annyira. Kétség sem férhet ahhoz, Schmitt Pálra célzott.

– Még nem tudom, hogy meddig marad így a nevem, ezt az idő dönti el – mondta nevetve lapunknak Fábry, hozzátéve, ez csak egy vicc, ezért nem tart attól, hogy bárki is megharagudna rá a tréfa miatt."

(forrás: lásd fentebb www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-hatso-kijaraton-menekitettek-ki-schmitt-palt-2084529)

2 év levéltár és porallergia... hmm. és ez csak két publikáció... Ez "utóbbi "saját kútfő... :-)
hétfő, 2012. április 2. 06:45
"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - így nyilatkozott Schmitt Pál vasárnap a plágiumügyével kapcsolatban. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora ugyanakkor bejelentette: távozik posztjáról, amit azzal indokolt - utalva az államfő kisdoktori címének visszavonására -, hogy az elmúlt napok egyetemi testületi döntései miatt érezhetővé vált a személye iránti bizalomvesztés a felügyelő hatóságnál. A DK szerint Orbán Viktornak kell megoldania a kialakult helyzetet, a Jobbik pedig arra kéri Schmitt Pált, szólaljon fel a Házban. A kormányfő szóvivője közölte: Orbán Viktor ahhoz tartja magát, hogy az államfő sérthetetlen.

A köztársasági elnök az MR1-Kossuth Rádióban méltatlannak nevezte az őt ért támadásokat, amelyek szerinte nemcsak a személye, hanem a köztársasági elnöki intézmény tekintélyét is aláássák.

A Semmelweis Egyetem szenátusának a kisdoktori cím visszavonásáról szóló döntését úgy értékelte: "gyakorlatilag a tudomány saját magát korrigálta". "Ha húsz évvel ezelőtt tévedett a tudomány, mert nem hívta fel a figyelmemet bizonyos hiányosságokra, azt most a szenátus kijavította. Hogy úgy mondjam, önmaguk között 1:1 a meccs, csak sajnálom, hogy ennek én voltam a szenvedő alanya, hogy rólam szólt, az én becsületemről, az én eljárásomról a dolog" - fogalmazott.

Schmitt Pál azt mondta, elfogadja kisdoktori címének visszavonását, de azt szerinte a jelenleg érvényes jogszabályok alapján csak bíróság vonhatta volna vissza. "Talán lesz valaki, talán lesz egy ügyvéd, aki utánamegy, hogy milyen alapon hagyta ki a Semmelweis Egyetem szenátusa a Magyar Akkreditációs Bizottságot" - mondta.

Kora este a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, lemond posztjáról. Tulassay Tivadar indoklásul kifejtette: az elmúlt napok egyetemi testületi döntései vitathatatlanul az ő személyéhez kötődnek, s ugyanezért érezhetővé vált a személye iránti bizalomvesztés a felügyelő hatóságnál. Ezen okok miatt "a megszokott hétköznapjaitól nagyon idegen napokat, heteket átélő" egyetem nyugalma érdekében döntött úgy, átadja székét a csütörtöki szenátusi ülésen megválasztott leendő rektornak, Szél Ágostonnak.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az egyetem szenátusának csütörtökön hozott döntését támogatja, és fenntartja, hogy az egyetem a Schmitt Pál kisdoktori dolgozatával kapcsolatos munka során a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el.

Az intézményt 2003 óta vezető Tulassay Tivadar - akinek június 30-án járt volna le megbízatása - döntéséről hétfőn értesíti Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök lett, így álláspontjuk szerint a jelenlegi helyzetet is neki kell megoldania. Molnár Csaba, a DK alelnöke sajtótájékoztatóján jelezte: írásbeli kérdést nyújtott be a kormányfőnek, amelyben egyebek mellett arra várja a választ, miért nem osztja meg véleményét a nyilvánossággal az ügyben, illetve miért nem vállalja a felelősséget.

Erre reagálva a kormányfő szóvivője közölte: Orbán Viktor az elmúlt napokban többször is világossá tette, hogy az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen; "ő és a Fidesz ehhez tartja magát, ezt tartjuk helyesnek". Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "a Gyurcsány-párt folyamatosan bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a 2006 óta hazugságot hazugságra halmozó volt miniszterelnökkel az élén semmibe veszi a demokratikus értékeket".

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésének hivatalos napirendjén sem szerepel Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori címe visszavonásának ügye - írta a nol.hu, a Fidesz-frakció sajtóosztálya pedig az MTI-nek megerősítette: az előzetes napirenden valóban nem szerepel ez a téma.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője heti írásában arról értekezett: "megtehetnénk, hogy hallgatunk azért is, mert nekünk aztán igazán nem érdekünk, hogy hirtelen új elnöke legyen az országnak, akinek a mandátuma 2017-ig tart. (...) Mégsem hallgatunk. Nem hallgathatunk, mert vannak más, sokkal lényegesebb szempontok, mint az MSZP érdekei. (...) Schmitt Pál minden, további államfőként eltöltött perce Magyarország tekintélyét rombolja".

A Jobbik arra kérte Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy hétfőn az Országgyűlésben éljen a házszabály adta lehetőségével, és szólaljon fel napirend előtt "az egész ország becsületét kockáztató botrányával" kapcsolatban. Vona Gábor, a párt elnöke közleményében hozzátette: egyúttal arra is felszólítják az államfőt, hogy "sportemberhez méltó bátorsággal kérjen maga ellen bizalmi szavazást az Országgyűlésben".

Az LMP-s Schiffer András sajtótájékoztatóján - az államfő reggeli rádióinterjúját firtató kérdésre válaszolva - azt mondta: "tisztelem annyira a köztársasági elnök intézményét, hogy nem kívánok jogvitába keveredni" az államfővel. Hozzátette, ma mindenkinek az a dolga és kötelessége, hogy a kialakult "morális válság" minél hamarabb megoldódjon. Véleménye szerint a válságért Orbán Viktornak kell viselnie a politikai felelősséget, mert ő az, "aki ma Magyarországon minden közjogi pozícióra egyedül jogosult személyi javaslatot tenni". A képviselő szerint a morális krízist viszont a parlamentnek kell megoldania, pártjuk ezért is kezdeményezte az úgynevezett megfosztási eljárást.

Eközben a Magyar Helsinki Bizottság közölte: megítélésük szerint jogellenesen, a személyes szabadsághoz való jogot megsértve állította elő a rendőrség pénteken azokat, akik budapesti hidakon Schmitt Pál lemondását követelték. A rendőrség szerint viszont jogszerű, szakszerű és arányos volt a rendőri intézkedés a parancsnoki kivizsgálások szerint. Pénteken a Lánchídon a Jobbik, a Szabadság hídon pedig az LMP aktivistái próbálták akadályozni a forgalmat, hogy így követeljék az államfő lemondását.

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/127849/1/belfold/A_Semmelweis_Egyetem_rektora_megteszi_amit_az_allamfo_nem
hétfő, 2012. április 2. 09:34
"Kölcsön kérhetem a doktoridat??
-Persze! :D
-Köszönöm!
-Nincs Schmitt..." :D
kedd, 2012. április 3. 06:13
"A magyar tudományos szféra, amely a Kádár-korszakban játékteret kapott a hatalomtól, még mindig elhiszi, szellemi vezető szerepe nélkülözhetetlen az ország működtetéséhez, és mindent megtesz ennek a látszatnak a fenntartásáért. A plágiumügy pedig ennek a remekül felépített kényelmes rendszernek az összeomlásával fenyeget. A nagyközönség ugyanis megtanulta, hogy a plágium, illetve a megalapozatlan tudományos fokozatok lobogtatása csúf dolog, és ha egy elnök belebukott, akkor onnantól kezdve egy hasonló (és megalapozott) ügyben a szellemi elit bármelyik tagja odaveszhet. Eddig ugyanis hiába tudták a kollegák vagy épp az ellenlábasok erről vagy arról a szakemberről, hogy szakmai múltja nem kifogástalan, ez nem érdekelt senkit. Ha azonban egy elnök megégeti magát, onnantól kezdve a bizonyított plagizálás bárkire veszélyes lehet. Így az egymás (és önnön) gyengeségeikkel tisztában lévő érdekcsoportok gyakorlatilag kölcsönösen végleg le tudják járatni egymást, ezzel pedig az előzőekben leírt magyar szellemi elit megsemmisülhet. Kíváncsi vagyok, hogy ez be fog-e következni, vagy megkövezik a kívülálló Schmittet, és a tudományos szakma zöme összezár, és még kevésbé lesz hajlandó teret adni a külső kritikáknak. Jelenleg úgy tűnik, ez fog történni.

Pedig sokkal jobb lenne, ha lenne egy-két renegát, akik nekiállnak kiborogatni azt, amit ki lehet, és elkezdene megtisztulni a valódi szellemi elit is. Igen, több doktori veszne oda, mint azt elsőre gondolnánk, és nagy meglepetések is lennének. Mégis, megérné. Ha hosszabb távon ez a fajta megtisztulás lenne a Schmitt-ügy hozadéka, ha Schmitt Pál magával rántaná azokat, akik maguk is legalább olyan sárosak, és akik lehetővé tették a Schmitthez hasonló színvonalú szereplők naggyá válását, akkor azt lehetne mondani: megérte ez a kicsit több mint két hónap kínos szenvedés."


Forrás: hvg.hu/velemeny/20120330_schmitt_tudomanyos_elit
kedd, 2012. április 3. 06:25
Örülök az idézett anyagnak. Magam is ismerem ezt az "elitesedési"módszert és -lévén hogy viszonylag nagy városban élek- többeket, akik ilyen módon- de mindenkor pártok védelmében- jutottak jól fizető posztokhoz. Nem bizom viszont a dominó -effektusban, mert mindkét oldal sérül, inkább nem nyulnak egymáshoz.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal