Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Világ-Panoráma 2012-08-06



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2012. augusztus 13. Nézettség: 517

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2012. augusztus 13. 07:16
Nagyon fontos a második része is!!!! Sőt!!!!!!!!!!
hétfő, 2012. augusztus 13. 08:26
13:37 istenrészecske: akkor Isten is anyag???-:)))) Az elnevezés csak üzleti fogás, de az Isten hívők lecsaptak rá, anélkül, hogy tudnák mit takar az elnevezés. Szellemi csemege, a wikipédiában ez áll:
Az „isteni részecske” elnevezés eredete
Az elnevezés Leon Lederman amerikai Nobel-díjas részecskefizikushoz köthető, habár állítólag a tudósnak eredetileg nem állt szándékában ezt a megnevezés adni. 1993-ban egy megjelenésre váró (a részecskefizika történelméről szóló) könyvében „istenverte részecskének” (Goddamn Particle) akarta nevezni a Higgs-bozont, mert hogy senki sem találja. A kiadója azonban úgy gondolta, hogy több példány lenne eladható az „isteni részecske” (The God Particle) elnevezéssel. Így lett aztán a könyv címe: „Az isteni részecske: Ha az univerzum a válasz, akkor mi a kérdés?” (The God Particle: If The Universe Is The Answer, What Is The Question?). A könyv magyarul „Az isteni a-tom” címmel jelent meg.

A fizikusok többsége nem tartja szerencsésnek a marketing szülte elnevezést. Maga Peter Higgs sem kedveli, mert habár ő nem hívő - így vallásilag nem sérti -, de úgy véli, számos embernek visszatetsző ez a megnevezés.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal