Kassai Lajos

30 videó - 2011
Minden eddigi lovasíjász versenyt megnyert. Négy Guinness Világrekordot állított fel: 1998-ban versenyszerűen, váltott lovakkal, 12 órás folyamatos lovaglás közben 286-szor ment végig egy 90 méter hosszú pályán, ezalatt több mint 1000 célzott lövést adott le. 2002-ben egy reggel 6 órától este 6 óráig tartó rekordkísérleten 323 vágta során közel 3000 lövéssel 7126,05 összpontszámot sikerült elérnie, ezzel jóval megdöntve előző rekordját. 2006. június 10-én, eddigi két 12 órás világrekordját megdöntve egy újabb rekordot állított fel, 24 órán keresztül lovasíjászott. Szombaton reggel 7 órától vasárnap reggel 7 óráig tartó rekordkísérlet során 661 vágta alatt, 5412 lövéssel 15 596,43 összpontszámot sikerült elérnie, mely 212,35 átlagpontszámot eredményezett.

A legutóbbi rekordot tanítványaival együtt, 2009. december 5-én állította fel a Budapest Sportarénában. Vágtató ló hátáról 12 db 30 cm átmérőjű feldobott korongot lőtt le 17,80 másodperc alatt.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Film készül Kassai Lajosról - HD



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2013. november 28. Nézettség: 397

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2013. november 28. 21:23
2014-ben kerül bemutatásra Kaszás Géza Kassai című dokumentumfilmje, mely Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát.

Kassai Lajos, lovasíjász mester. Többszörös Guiness-rekorder, sokszoros lovasíjász-bajnok, a Megszállottak Klubjának tagja. Tanít a világban mindenhol, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították. 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki.

Kassai hisz a nevelő munkában, a tanításban, a különféle bemutatókban:

„Az a hagyományőrző, aki hat lovat lelovagol és háromszáz bálát fölrak a padlásra, az már nem gyújtogat kukákat Pest főutcáin... Aki tényleg elmerül ebben a dologban, ebben a kultúrában él, az nem borogat telefonfülkéket, nem lenget zászlót... Van egy kettősség - látom ezt a nagyhangú siserehadat tarsollyal az oldalán, és mindenféle zászlókal, de aki ezt a munkát végigcsinálja, az nincs ott."

Ezért nyitott a Kaposmérő melletti Kassai-völgy mindenki számára, ezért tart rendhagyó, élő történelemórákat, s ezért járja az országot, a világot, s ezért tanít a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató Szakán is.

Kaszás szerint azért nagy kihívás elkészíteni ezt a filmet, mert meg szeretnék mutatni a nézőknek, hogy ezek az üresnek látszó frázisok tényleg szólnak valamiről. De nem szavakkal megfogalmazható gondolatokat, hanem inkább hatást közvetítenek. Ezért annyira monumentális a bemutató alatt a zene, és ezért igyekeznek nagyon szépen fényképezni a filmet. Kaszás azt mondja, hogy a filmhez a szakma összes létező kameramozgatóját használni fogják.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal