Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 02 24 Bécsi tanácskozás a nyugat-balkáni migrációs útvonalról



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. február 24. Nézettség: 303

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. február 24. 21:15
Ausztria és a balkáni államok közös lepéseket tesznek a menekültáradat megállítására – jelentette be az osztrák belügyminiszter ma Bécsben. Ausztria és a találkozón részt vevő kilenc balkáni ország, köztük Szerbia közös nyilatkozatot fogadott el arról, hogy határozottan csökkenteni kell a balkáni útvonalon zajló migrációs áradatot – közölte Johanna Mikl-Leitner a találkozó szünetében. Megállapodtak arról is, hogy Macedóniát “teljes mértékben” támogatják; Ausztria húsz főre emeli a macedón határ őrizetének megerősítésére felajánlott rendőrei számát.
Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter kijelentette, a migránsválság kezdete óta nem sikerült egyszerű, átfogó megoldást találni. Ivica Dačić, Szerbia külügyminisztere pedig hangsúlyozta, Szerbia nem válik a menekültek gyűjtőhelyévé, és mintegy 6000 migránst tud ideiglenesen elhelyezni. A nyugat-balkáni konferencia pénteken folytatódik Belgrádban.
szerda, 2016. február 24. 21:17
Migráció, gazdasági bevándorlás és a tranzitországok lehetőségei. A nyugat-balkáni migrációs útvonalról tárgyaltak Bécsben az érintett országok képviselői. Görögország nem kapott meghívót az egyeztetésekre.

Az osztrák fővárosban Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Koszovó, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia külügyi és belügyi tárcavezetői kaptak meghívást.
Az Európai Tanács, Berlin és Athén is kritizálták Ausztriát a konferencia miatt, amelyet magánakcióként értékeltek, szerintük azonban mindenkit érintő gondokról van szó. Görögország kedden tiltakozott a Bécsben összehívott nyugat-balkáni konferencia ellen, mert nem kapott rá meghívót. A görög külügyminisztérium szerint „egyoldalú és egyáltalán nem barátságos”, hogy Görögország nélkül akarnak döntést hozni olyan kérdésről, amely az országot és a határait érinti. A bécsi konferencia pénteken Belgrádban folytatódik.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal