Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 09 Az új szabályozás lezárta a nyugat-balkáni migránsútvonalat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. március 13. Nézettség: 292

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. március 13. 00:59
Lezárásra ítélték a balkáni menekültvonalat. A vasárnap-hétfőn megtartott uniós-török brüsszeli EU-csúcson több döntés is született a migránsválság kezelésére. A megvalósítás most kezd megmutatkozni a gyakorlatban.
Sajtóhírek szerint kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé alig ötszáz bevándorlóval. Szerbiában csaknem ezren, Macedóniában pedig körülbelül 1500-an vannak még, akik itt rekedhetnek az új tiltások miatt.
vasárnap, 2016. március 13. 01:00
Macedónia csak azokat engedi át a határon, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek. A macedón belügyminisztérium szerint már kedden egyetlen migráns sem lépett be Görögország felől.
Szlovénia ugyanezeket az intézkedéseket vezette be, ahogyan Szerbia is korlátozásokat léptetett életbe Macedóniával és Bulgáriával közös határain.
vasárnap, 2016. március 13. 01:00
Az Európai Unió és Törökország közötti hétfői csúcson nem hangzott el hivatalos bejelentés a nyugat-balkáni migránsútvonal lezárásáról. A korlátozások arra utalnak, hogy vége a Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián át Európába irányuló migrációnak. A hétfői EU-csúcs végén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke összegezte a fejleményeket.
Donald Tusk, elnök, Európai Tanács: „Arról döntöttünk, hogy a következő elvek mentén szeretnénk dolgozni: minden újonnan érkező illegális bevándorló visszaszállítása, aki Törökországból a görög szigetek felé tart. A vízumliberalizációra vonatkozó útmutató elkészítése, a szíriaiak számára létrehozott befogadóközpontnak szánt három és fél milliárd eurós támogatás, valamint a további segélyek kifizetésének felgyorsítása. A csatlakozási tárgyalások új fejezeteinek megnyitásához szükséges előkészületek, annak lehetősége, hogy Szíriában biztonságos területeket hozzunk létre, végül pedig a szíriai menekültek egyénenkénti áttelepítése.”
vasárnap, 2016. március 13. 01:01
Elemzők szerint a Bulgárián, Románián és Magyarországon át vezető útvonalakat célozhatják meg a bevándorlók, míg a másik lehetséges út Albánián és az Adriai-tengeren keresztül vezethet majd. Ez utóbbi azonban rendkívül kockázatos és veszélyes.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal