Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 15 Vajdasági központi megemlékezés a Jadran színpadon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 15. Nézettség: 252

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 15. 21:12
Szabadkán, a Jadran színpadon tartották az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kapcsán szervezett vajdasági központi rendezvényt. A nemzet története nélkül nem lehet megérteni a jelent sem, és ebben az embereknek is nagy a felelősségük – jelentette ki Tuzson Bence, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a megemlékezésen. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az eseményen hangsúlyozta, a jelenlegi időkben az összetartás, a nemzeti érdek előtérbe helyezése a legfontosabb.
kedd, 2016. március 15. 21:12
A legfontosabb, hogy a magyarok összetartsanak Európában és országtól függetlenül nemzetként kell Európába mennünk – emelte ki Tuzson Bence, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a megemlékezésen. „A magyarságnak, bárhol is él, össze kell fognia. Össze kell fognia egy választáson, és az összefogás azt is jelenti, hogy a választásokon, amikor ki kell fejezni azt, hogy mi a mi véleményünk, véleményt kell alkotni és valahova oda kell húzni azt az x-et, akkor mindenkinek el kell mennie. Az összefogás nemcsak azt jelenti, hogy együtt vagyunk, hanem azt, hogy a közösség életében állást is foglalunk. Ez az összefogás nemcsak a magyarság szintjén kell hogy megjelenjen, meg kell jelennie európai szinten is” – mondta Tuzson Bence.
kedd, 2016. március 15. 21:12
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a forradalom és szabadságharc tizenkét pontjáról beszélve elmondta, hogy azokat ma is büszkén vállalná minden magyar, annak ellenére, hogy azok értelmezése az elmúlt 168 év alatt nagyban megváltozott. Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ez természetes. Hiszen az értelmezés és annak nyitottsága az előrehaladás egyik fontos lehetősége. Egyet nem szabad sohasem szem elől téveszteni, március 15-én a nemzet mondta el, hogy mit kíván, akik pedig megfogalmazták, azoknak szavai találkoztak a nemzet akaratával és elképzeléseivel.”
kedd, 2016. március 15. 21:13
A VMSZ elnöke beszédében elmondta, hogy ’48-ban az emberek félretették ellentéteiket egy magasabb érdek miatt, ami ma nem jellemző a politikai életre. „Ezért nem hiszek én abban, hogy bármi felülírhatja a politikusi alázatot. Ezért nem hiszek abban, hogy ma az igazi ellentmondás a liberális és konzervatív szemlélet között van. Abban hiszek, hogy az ellentmondás azok között van, akik váltogatják a mentéjüket, és akik nem. Különbség azok között van, akik lenézik a nemzet fogalmát, és akik azt fontosnak tartják.”
kedd, 2016. március 15. 21:13
A beszédek után a közönség a Poratomok avagy nem villám, csak napsugár című előadást tekinthette meg a Jadran színpadon. Az ünnepi műsort Lénárd Róbert rendezte. A zenei kíséretet Klem Dávid és Svan Ernő szolgáltatták.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal