Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 31 Vojislav Šešelj mától szabad ember



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. április 1. Nézettség: 287

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. április 1. 20:11
Vojislav Šešelj mától szabad ember, mivel a hágai Nemzetközi Törvényszék felmentette a háborús bűncselekmények vádja alól. A 14 vádpont egyikében sem bizonyították a bűnösségét.
A hágai Nemzetközi Törvényszék bírói bizottsága egyik vádpontban sem találta bűnösnek Vojislav Šešeljt. A vád szerint Šešeljnek nagy szerepe volt a szerbek hírhedt félkatonai alakulatainak toborzásában a kilencvenes évek első felében lezajlott délszláv háborúkban, gyűlölettel átitatott nacionalista beszédei nagyban hozzájárultak az etnikai feszültségek felszításához. Jean-Claude Antonetti, bíró, hágai Nemzetközi Törvényszék: „A bírói tanácsnak sok bizonyítékot mutattak be, amelyek megerősítik, hogy a horvátországi, valamint a bosznia-hercegovinai szerbeket felfegyverezték. Azonban a bizonyítékok azt is bizonyították, hogy a horvát és muzulmán civileket is fegyverekkel látták el. Ez a többség véleménye szerint, hitelesé teszi, hogy minden oldal ellenséges cselekedetre készült, hogy megvédjék a hozzájuk tartozó területeket.”
péntek, 2016. április 1. 20:12
A vádirat pontjaiban a Szerb Radikális Párt elnökét emberöléssel, embertelen bánásmóddal, mások tulajdontárgyainak eltulajdonításával, valamint háborús és emberiesség ellenes bűncselekményekkel terhelték. „A vádirat mind a kilenc vádpontjában született felmentő ítélet alapján az elfogatási parancs, amit a fellebbviteli tanács 2015. június 17-én adott ki, tárgytalanná válik. Ez alapján Vojislav Šešelj az ítélet kihirdetése után szabad ember” – mondta Jean-Claude Antonetti.
péntek, 2016. április 1. 20:12
A 2007 óta tartó eljárás során a bíróság 175 napon át tárgyalta Šešelj ügyét. Az ügyészség ez alatt 89 tanút vonultatott fel. Az ügyész a záróbeszédében 28 éves börtönbüntetést kért Vojislav Šešeljnek. A vádlott egyébként már korábban kijelentette, hogy ő önként nem ment volna vissza Hágába, ha elítélték volna.
péntek, 2016. április 1. 20:14
Hát................ ki mit gondol:?????????
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal