Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 19 Mától tekinthető meg Kerekes Sándor kiállítása a Népkörben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. augusztus 19. Nézettség: 320

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. augusztus 19. 23:18
Péntek este 19 órától a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor galériájában Új színek világa címmel megnyílik Kerekes Sándor képzőművész kiállítása. A tárlaton a művész legújabb ciklusának huszonöt képe látható.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:19
Kerekes Sándor évek óta átszűr magán minden fontos pillanatot, kiejtett szót és képélményt amit azután színvilágán és kompozícióin keresztül beledolgoz a munkáiba.
Kerekes azt mondja, ahogy idősödik annál üdébben is fiatalosabban kezeli az ecsetet. Kerekes Sándor, képzőművész: „Van időm és többet tudok foglalkozni a gondolattal. Már mikor az ember odaáll a vászon elé, akkor már csak az üres vászon van, megkezdi valamilyen kóddal és a vászon visszaválaszol, akkor nincs megállás.”
péntek, 2016. augusztus 19. 23:19
A festő mostani munkáin egyszerre érhető tetten az óvatos lírai és a drámai absztrakció. Boros György, képzőművész: „Minden nézőnek megadja azt a lehetőséget, hogy vagy a színekkel, vagy a formákkal, vagy az éppen odavetett színtónusokkal és ebből szűrje le minden néző a maga képét.”

A ma esti kiállításmegnyitón Basity Gréta a Csáth Géza Művészet Baráti kör tagja verssel közreműködik a képeket pedig Boros György méltatja.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal