Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 03 Adventi forgatag a Népkörben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 3. Nézettség: 208

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 3. 18:10
Hagyományos karácsonyi ételek és kalácsok kerültek az asztalokra szombat délelőtt a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A szakosztályok tagjai és szüleik saját készítésű süteményeket és italokat tálaltak, megidézve ezzel a közelgő ünnepek családias légkörét.
Mézeskalács, mákos bejgli, alma. Minden, ami a hagyományos karácsonyi vacsorához dukál. Az Adventi forgatag néven megrendezett családi napnak az volt a lényege, hogy a karácsonyi szokásokhoz hűen készítsenek süteményeket és pogácsákat a szülők és a gyerekek egyaránt, és ezeket tegyék az asztalra. Nagy Danyi Tímea: „Mi inkább próbáltuk a régiesebb hagyományt felidézni. Én például elég sokat kerestem, mentem könyvtárba, olvastam könyveket, meg kérdeztem a nagyszüleimet. Nagyon sok jó tippet kaptunk, például, hogy legyen szalma az asztal alatt.”
szombat, 2016. december 3. 18:10
Amellett, hogy a karácsonyi szokásokat idézték fel a gyerekek és szülők, a díszítésre is figyelniük kellett. A gyerekek asztalról asztalra jártak és zsűrizték a dekorációt, valamint a süteményeket is. Molnok Richárd: „Legjobban tetszett az a kalács, amelyik meggyes volt meg zselés. Kóstoltam mézeskalácsot, túrós pogácsát meg köménymagos pogácsát.”
Az asztali díszítés mellett a gyerekek csapatjátékokban is részt vettek. Az összesített pontok alapján díjakat is bezsebelhettek a csapatok. Mindegyik díj egy közösen eltöltött családi napra szól. Polyákovity Izabella, szakmunkatárs, Népkör MMK: „A harmadik nyeremény egy korcsolyázás. A gyermekek elmehetnek a jégpályára és ott tölthetnek egy délutánt. A második nyeremény az egy medencézés, ahol fürödhetnek és szórakozhatnak. Az első pedig egy tavaszi kirándulás a Rózsa Major Tanyán.”
Természetesen az értékelés és a csapatjátékok után mindenki szabadon kóstolhatott a finomabbnál finomabb süteményekből és pogácsákból.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal