Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 07 Több mint kétszáz minta a temerini és vajdasági pálinkaversenyen



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 317

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 19:07
dén az eddigi legtöbb, összesen 203 minta érkezett a 17. temerini és 7. vajdasági pálinkaversenyre. A megmérettetésre Dél-Szerbiából és Magyarországról is érkeztek párlatok.

Vajdaságban hagyományos italnak számít a pálinka. A pálinkaversenyre benevezők közül sokan évek óta foglalkoznak az ital előkészítésével és a megmérettetés nagy motiváció számukra. Tóth László, díjazott, Temerin: „20 évesen kezdődött nálam a pálinka iránti szeretet, érdeklődés. Családi hagyomány.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:08
György László, díjazott, Óbecse: „A pálinka iránti szeretet már kiskoromban elkezdődött, de az, hogy egyedül is el kezdjem készíteni, 4-5 éve volt. Édesapám elkezdte csinálni és nekem voltak dolgok, amik nem tetszettek, illetve voltak dolgok, amin szerettem volna változtatni, akkor mondhatjuk, hogy átvettem tőle az egészet.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:08
A 17. Temerini és egyben 7. Vajdasági Pálinkaverseny megnyitóján részt vett Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár is. Elmondta, a 2015-ös évben jó feltételek voltak a pálinkafőzéshez, sok minőségi nedű készülhetett. „Nagyon sok helyről hoztak mintákat és csak szurkolni tudok, támogatni az eseményt. Mint államtitkár a Mezőgazdasági Minisztériumból besegíteni, hogy jövőre is legalább ilyen nívós és jól szervezett legyen ez a pálinkaverseny.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:09
23 arany-, 44 ezüst- és 63 bronzérmet osztottak ki az idei megmérettetésen. A díjazottakról a nemzetközi tapasztalattal rendelkező zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjai döntöttek. Az eseményt a Temerini Kertbarátkör szervezte. Snejder Sándor, elnök, Temerini Kertbarátkör: „A legtöbb mennyiségben érkeztek be idén és a minőséget nézve is jó pálinkák érkeztek. Ez abból is megmutatkozik, hogy a bírák is úgy nyilatkoztak, jó pálinkák voltak az idén. A díjak, amiket kiosztottak is azt bizonyítják, hogy jó pálinkák voltak.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:09
A verseny győztese a muzslyai származású Nehéz Csaba őszibarack párlata lett. Az aranyserleg kiérdemeltje 5 éve foglalkozik pálinkafőzéssel és elmondása szerint igazán jó pálinkát csak érett gyümölcsből lehet készíteni. „Az érett, tiszta gyümölcs a legfontosabb. Ne legyen rohadt. Ledarálni és élesztőt tenni bele.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:09
A résztvevők és a szervezők szerint a pálinkaverseny nem csak a megmérettetés miatt fontos, az egymás közötti szakmai tapasztalatcsere is évről évre hasznosnak bizonyul.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal