Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 09 Katonai felvonulás Moszkvában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 9. Nézettség: 554

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 9. 19:21
A győzelem napját ünnepelték Moszkvában. Oroszország a második világháború végének évfordulójára nagyszabású katonai parádét szervezett. A felvonuláson mintegy 10 ezer ember, 135 haditechnika-gépjármű és 71 repülőgép vett részt.
hétfő, 2016. május 9. 19:21
Csaknem hatévi vérontás után, 1945. május 9-e éjjelén Németország aláírta a feltétel nélküli fegyverletételt. A kapitulációval véget ért a második világháború, amelyben becslések szerint mintegy 60 millió ember lelte halálát.

Európa-szerte és még a tengeren túl is nagyszabású ünnepségeket szerveztek 71 éve. Az akkori Szovjetunió fővárosában, Moszkvában pedig katonai parádét tartottak. 1945 óta minden évben a Vörös tér ad otthont a katonai felvonulásnak a győzelem napján.
hétfő, 2016. május 9. 19:22
Hétfő délelőtt az orosz katonaság minden fegyverneme felvonult Moszkvában. A több ezer gyalogos mellett páncélosok, valamint a légvédelmi és a tüzérségi egységek.
A tábori ágyúk lövéseket adtak le. Felcsendült az orosz nemzeti himnusz. A légierő sugárhajtású gépei pedig a tér fölött suhantak el.
hétfő, 2016. május 9. 19:23
Vlagyimir Putyin orosz elnök arról a küzdelemről beszélt, amelyet az akkori katonák és az egész nemzet vívott Németországgal. Kiemelte a hazaszeretet szerepét, amely erőt adott több millió ember kimenekítéséhez, 1500 gyár keletre telepítéséhez a háború szörnyűségeinek közepette. Vlagyimir Putyin, elnök, Orosz Föderáció: „A fronton harcoló emberek tetteiben mutatkozott meg a népünk igazi szelleme és hazaszeretete. Apáink és nagyapáink visszaverték az erős és becstelen ellenfelet, amely előtt sok ország megtorpant és megfutamodott.”
hétfő, 2016. május 9. 19:23
A parádé kiváló alkalom volt Oroszország számára, hogy bemutassa legújabb haditechnikai fejlesztéseit, egyebek mellett az Armata T14-es páncélost, a Jars interkontinentális rakétát, a Tupoljev Tu-160-as stratégiai nehézbombázót és a ZSU400-as légvédelmi rakétalöveget is.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal