Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 09 Katonai parádé Nagybecskereken



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 9. Nézettség: 384

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 9. 23:20
agybecskereken katonai díszfelvonulással ünnepelték meg a Szerbiai Katonaság, valamint a győzelem napját. Az eseményen jelent volt Tomislav Nikolić szerb államfő is.

Nagybecskerek főterén több ezer vendég és lakos nézte végig a Szerbiai Katonaság és a győzelem napja alkalmából rendezett katonai díszfelvonulást. Az eseményen több magas rangú katonai és állami tisztségviselő, egyházi méltóság és számos külföldi delegáció vett részt. Az esemény Ljubiša Diković, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnökének díszszemléjével és Tomislav Nikolić államfő beszédével kezdődött.
hétfő, 2016. május 9. 23:20
A köztársasági elnök külön köszönetet mondott a nagybecskerekieknek, amiért az elmúlt napokban segítették a katonaságot a rendezvény előkészületeiben. Tomislav Nikolić, államfő, Szerbia: „Egyértelmű óhajunk, hogy földrajzilag és gazdaságilag is része legyünk az európai szövetségnek. Szerbia őszintén, szavakkal és tettekkel is elkötelezett híve a szabadság, a megértés és az együttműködés elveinek a betartásának, figyelembe véve a különbözőségeket. Elkötelezettei vagyunk a béke fenntartásának az országunkban, a régióban és a világon. Az EU egyes tisztségviselői sejtetik, hogy egy adott pillanatban elvárásként merülhet fel Koszovó függetlenségének elismerése.
hétfő, 2016. május 9. 23:20
Ha tényleg ezt kérik majd tőlünk, akkor az azt jelenti, hogy nem akarnak minket. Szerbia, az ENSZ tagjaként az Európai Unióba is teljességében szeretne belépni, úgy, vagy sehogyan sem. Ezeken az alapokon nyugszik Európa. Ilyen Európát akarunk. Elődeink is egészében hagyták ránk Szerbiát, nekünk is ilyennek kell megőriznünk és továbbadnunk az utódainknak.”
hétfő, 2016. május 9. 23:21
A díszfelvonuláson bemutatkozott a gárda, felvonultak a katonaság szárazföldi, légi és vízi járművei is. Először mutatkoztak be egy katonai parádén a szerbiai hadsereg önkéntesei is.

Lázár Imre, Muzslya: „Valamikor a katonaság egy kicsit megedzette az embereket. Nem ilyen krémek voltak a gyerekek, mint ma. Jó dolog. Láttam én a hadigépezetet, amelyen szolgáltam, meg miegymást. A Begán is a flottát. Nagyon sok nép van, és örülök, hogy mindez Nagybecskereken történt meg.”
hétfő, 2016. május 9. 23:21
Nagybecskerek és a Közép-bánáti Körzet első alkalommal volt a házigazdája az országos szintű rendezvénynek. Dušan Šijan, vezető, Közép-bánáti Körzet: „Örülök neki, hogy pozitív visszajelzéseket hallunk. De ebben biztosak is voltunk. Mert Szerbia katonasága az az intézmény, amely a nép legnagyobb bizalmát élvezi. Ezzel a felvonulással pedig a katonaság csak még egyszer megerősíti ezt a bizalmat.”
hétfő, 2016. május 9. 23:22
A díszszemlén több mint 1300 katona vett részt, a lakosok pedig megtekinthették a hadifelszereléseket. Több mint negyven különböző fegyvert és eszközt láthattak az érdeklődők. Közben a város és a környéke felett bemutatkoztak a légvédelmi egységek, a Begán pedig a folyami hajóraj is.
szerda, 2016. május 25. 03:23
Miki , a szerbek buszkek lehetnek rad!
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal