Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 17 Migránscsoportok jelentek meg Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. május 17. Nézettség: 350

   

Tetszik 1 Hajnal Miki kedveli
Hajnal Miki

Videó megjegyzések

kedd, 2016. május 17. 21:16
Menekültek segítettek rendet tenni a takarítóknak az autóbusz-állomás előtti járdán Szabadkán. Hétfő délelőtt mintegy 30-40 fős csoport jelent meg az állomás oldalában, folyamatosan segítenek rajtuk a segélyszervezetek, élelmiszert és meleg ruhát osztogatnak nekik, egyetlen céljuk van, hogy eljussanak Nyugat-Európába.
kedd, 2016. május 17. 21:16
Az afganisztáni Rahman Ulla már több alkalommal próbált átjutni Magyarországra, eddig sikertelenül. Mint mondta, eddig Szerbiában érzik a legjobban magukat. „Ez az ország a legjobb az összes közül, mert mindent, ételt, lábbelit, nadrágot, zoknikat kapunk, mindent megadnak nekünk. Más országok nem adtak nekünk ilyen dolgokat. Szerbia a legjobb.”
kedd, 2016. május 17. 21:17
Ahmednak az elmúlt éjszaka egy incidenst kellett átélnie a szerb-magyar határon. A magyar rendőrség nem engedte át őket és társait a magyar oldalra. Elmondása szerint egyik társát megharapta egy rendőrkutya. „Meg voltam lepődve, hogy azt mondják, hogy civilizált nép, mi is civilizált emberek vagyunk, de milyen fajta civilizáció az, hogy valaki ráengedi a kutyát egy emberre, aki táskával a hátán siet, nem engedték. Teljesen meglepődtem, milyen civilizáció az, miért engedik rá a kutyákat az emberekre. Rendben van, átlépik a határt, de csak dobják ki őket illedelmesen.”
kedd, 2016. május 17. 21:18
A Szabadkán tartózkodó menekültek jellemzően taxival indulnak tovább a szerb-magyar határ felé. A szabadkai buszállomáson a legnagyobb problémát jelenleg a hátrahagyott szemét jelenti. Miodrag Stojković, segédigazgató, Subotica-trans Utasszállító Közvállalat: „A legfontosabb, hogy a helyzet kezd lassan hasonlítani a múlt évi szituációra, tehát napról napra növekszik a menekültek száma, esténként százan, százötvenen, vagy kétszázan érkeznek, ahogyan látják is, itt éjszakáznak, de még a nap folyamán elindulnak valamerre. A probléma az, hogy nincsenek meg a higiéniai feltételek és nincs aki ügyeljen a tisztaságra.”
kedd, 2016. május 17. 21:18
Az utasszállító közvállalat illetékesétől megtudtuk, külön járatokat nem indítottak menekültek szállítására. A bevándorlók leginkább a különböző magántársaságok autóbuszaival közlekednek.
kedd, 2016. május 17. 23:30
Újabb mig¬ráns¬hul¬lám tart Ma¬gyar¬or¬szág felé! Drót¬vágó csem¬pé¬szek...
Újra kü¬lön¬bu¬szok¬kal ér¬kez¬nek a ma¬gyar határ kö¬ze¬lébe a Bal¬kán¬ról a mig¬rán¬sok, amúgy négy és fél hónap alatt idén már több mint tíz¬ez¬ren lép¬tek be az or¬szágba. Úgy tűnik, hogy az úton levők új mód¬szert vá¬lasz¬ta¬nak ahhoz, hogy Nyu¬gat-Eu¬ró¬pába jut¬has¬sa¬nak.
Gőzerővel épül a magyar-szerb határon az a mintegy 10 kilométer hosszúságú kerítésszakasz Ásotthalom térségében, ahol eddig csak gyorstelepítésű drótakadály volt, mert az utóbbi időben itt próbálkoznak a legtöbben belépni Magyarországra.
kedd, 2016. május 17. 23:30
Az ORFK nyilvántartása szerint május 3-áig több mint tízezer, pontosan 10 567 bevándorló lépte át illegálisan a magyar határt.
A Híradó ráadásul úgy tudja, hogy Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, hogy a menetrend szerinti járatokkal érkezőket azonnal a magyar-szerb határhoz vigyék.
A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is ezrével érkeznek az emberek.
kedd, 2016. május 17. 23:31
Utánpótlás bőven van, a görög hatóságok több mint 50 ezer országukban rekedt menedékkérőt tartanak nyilván, akik mindent megtesznek azért, hogy illegálisan is megkíséreljék a bejutást az Unióba.
Újabban az embercsempészek vágnak a magyar határkerítésen lyukat a migránsoknak, akik aztán elfogásuk után menedékjogi kérelmet nyújtanak be.
Idén már csaknem 12 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal munkatársai naponta több mint 200 újabb kérelmet regisztrálnak.
kedd, 2016. május 17. 23:31
Az országba illegálisan érkező, és elfogott emberek valamelyik hatóság őrizetébe kerülnek. Az első időben rendőrségi fogdába, később, az ellenük folyó eljárás menetétől függően, őrzött vagy nyílt befogadóállomásokra. Ez utóbbiakból aztán gyakran egyszerűen odébbállnak, és elindulnak - szintén embercsempészek segítségével - többnyire Németország felé...
kedd, 2016. május 17. 23:32
Ennyibe kerül egy ember ellátása
A BM Sajtóosztálya tavalyi adata, hogy egy menedékes napi ellátása 4300 forintba kerül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, amely magába foglalja a szállást, étkezést, egészségügyi ellátást, szabad felhasználású költőpénzt.
Vagyis havonta összesen 133 300 forintot költünk rájuk.
12 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »