Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 18 Hatalmas üzlet lett az embercsempészet



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. május 18. Nézettség: 295

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. május 18. 17:45
A jó idő beköszöntével egyre több illegális migráns érkezik Olaszországba Líbia felől. Nagy üzlet az embercsempészés, az Interpol jelentése szerint tavaly a szervezett bűnözés egyik legjövedelmezőbb ága volt, a drog- és fegyverüzlethez hasonlóan. Közben migránsok egy kisebb csoportja felgyújtotta a lampedusai befogadótábor egy részét. A gyújtogatókat elfogták a rendőrök.
szerda, 2016. május 18. 17:46
Sűrű füst tódult ki hajnalban a lampedusai befogadótábornak az ablakain. A helyszínre érkező tűzoltók nagy erőkkel próbálták eloltani a lángokat. Egyelőre úgy tudni, hogy négy migráns szándékosan gyújtott fel több matracot az egyik hálóteremben. A kiérkező rohamrendőröknek sikerült letartóztatniuk az elkövetőket.
szerda, 2016. május 18. 17:46
Az itt elszállásolt több száz menedékkérőnek még éppen időben sikerült elhagynia az épületet, így senki sem sérült meg. Az olaszországi Lampedusa kevesebb, mint 100 kilométerre fekszik Afrika partjaitól, így ez a migránsok első állomása. Az elmúlt két évben 320 ezer ember érkezett ide. A bevándorlók korábban már kétszer is megrongálták a befogadóközpontot, amiért a hatóságok nem engedték tovább őket Európa belseje felé.
szerda, 2016. május 18. 17:47
Dél-Olaszországban napok óta 20 fok felett van a hőmérséklet, ami kedvez az embercsempészeknek. A jó időben ugyanis egyre többen indulnak útnak különböző lélekvesztőkön Líbia felől. Az Európába érkező migránsok mintegy 90 százaléka veszi igénybe az embercsempész-hálózatok segítségét. Az Europol felmérése szerint a bűnbandák tavalyi bevétele a 6 milliárd eurót is elérhette. És ez még csak a kezdet, hiszen a kutatás szerint mintegy 800 ezer ember várakozik még az átjutásra, csak Líbiában.
szerda, 2016. május 18. 17:47
Az Európai Rendőrségi Együttműködési Szervezet arra is figyelmeztetett, hogy a határellenőrzések megerősítése miatt új migrációs útvonalak jöhetnek létre, ugyanis az embercsempészek gyorsan alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Macedónia például az elmúlt két hónapban 12 ezer embert toloncolt vissza Görögországba. Többségük ezt követően Albánián keresztül kísérelte meg a továbbjutást.
szerda, 2016. május 18. 17:48
Az elemzők szerint, ha Európa lezárja határait a migránsok előtt, népszerűbbé fog válni a hamis dokumentumokkal történő légi utazás. Ez viszont tovább rontaná a repülésbiztonságot.
csütörtök, 2016. május 19. 00:23
Üzlet az Üzlet...........VALAKIKNEK ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal