Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 04 Áder: 1956. október 23. után a világ visszavonhatatlanul másmilyen lett



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. november 4. Nézettség: 256

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. november 4. 20:05
1956. október 23. után a világ visszavonhatatlanul másmilyen lett – mondta Áder János magyar köztársasági elnök pénteken, a nemzeti gyásznapon Budapesten, a Hargita téren tartott megemlékezésen. Forradalmunk alapjaiban rengette meg az addig rendíthetetlennek hitt szovjet birodalmat – hangsúlyozta a magyar államfő, hozzátéve, hogy ’56 erkölcsi ereje, a magyar emberek példája emberek millióiban erősítette meg a reményt Európa-szerte.
péntek, 2016. november 4. 20:06
Nem véletlen – folytatta -, hogy a magyar forradalom 12 napját 12 évente újabb és újabb felkelés követte a birodalomban: előbb a csehszlovák, majd a lengyel hazafiak lázadtak fel az elnyomó rendszer ellen, mígnem 34 év múlva a fal leomlott, a vasfüggöny szétszakadt, a kommunista birodalom pedig szétesett. Áder János arról is beszélt, hogy Kádárék nem akarták megérteni, hogy 1956-ra az embereknek abból lett elegük, hogy a kommunista diktatúra csak elvenni tudott – írja az MTI.
péntek, 2016. november 4. 20:06
Áder János, államfő, Magyarország: „Elvette a szabad választás lehetőségét. Csak az ő nyelvén beszélhettél, csak ott dolgozhattál, ahova a hatalom küldött, csak azt tanulhattad, amit ő mondott. A hatalom hazugságait kellett megfellebbezhetetlen igazságként hallgatnod, hogy aztán a választásokon kötelezően az egyetlen jelöltre szavazz. Ahogyan az áruházakban is csak egyfajta kabátból választhattál. És elvette a szabadságodat.
péntek, 2016. november 4. 20:06
Kádárék nem akarták megérteni, hogy a forradalom legfőbb hajtóereje az emberekből kiirthatatlan szabadságvágy volt. A szabadság iránti vágy évszázadok óta kódolva van a magyar emberek lelkébe. Veszíthettünk csatákat, bukhattunk el szabadságharcokat, de sosem adtuk fel.”
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal