Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 22 Szöllősy Vágó Lászlóra emlékeztek Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 22. Nézettség: 219

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 22. 21:39
Népzenével emlékeztek ma a 80 éve született Szöllősy Vágó Lászlóra Szabadkán. A pszichológus, népművelő élete során többek között a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben is részesült.
vasárnap, 2016. május 22. 21:39
Alig maradt szabad szék a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában vasárnap délután Szabadkán. Közösségük egyik legmeghatározóbb személyére, Szöllősy Vágó Lászlóra emlékeztek. Idősek és fiatalok egyaránt megmutatták a fellépésükkel, mit is jelentett számukra a pedagógus. Fehér Viola: „Nekem személy szerint nagyon sokat, ugyanis én amikor elkezdtem citerázni, akkor még én is kislány voltam, és a Laci bácsi tanított engem éveken keresztül. Nagyon jó ember volt, és nagyon nagyot alkotott itt az egyesületben is többek között, és szerintem nagyon fontos, hogy megemlékezzünk róla így is, nemcsak úgy magunkban.”
vasárnap, 2016. május 22. 21:40
Szöllősy Vágó László életében a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség főtitkáraként végzett tevékenységéért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben is részesült. Miklenovics Aranka, művészeti vezető, Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület, Szabadka: „Azt hiszem, hogy aki egy kicsit is ismerte vagy tud a tevékenységéről, az nagyon is tudja, hogy miért kell rá emlékezni, hiszen egész Vajdaságban, mondhatom így, nemcsak Szabadkán, egész Vajdaságban, azon ritka magyarok közé tartozik, akik a kultúránknak a cselekvő részese volt, tehát nemcsak élte, de alkotta is a vajdasági magyar kultúrát, illetve az össz nemzeti magyar kultúránkat.”
vasárnap, 2016. május 22. 21:40
Szöllősy Vágó László számtalan, a vajdasági magyar kultúráról szóló mű szerzője, több kitüntetése mellett 1999-ben Aracs-díjat kapott. A népművelő pedagógus négy éve, 2012-ben súlyos betegség után hunyt el.
vasárnap, 2016. május 22. 21:42
A hagyományt őrízük, Terád emlékszünk.....Béke Veled....
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal