Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 22 Helytörténeti kiállítás nyílt Bácskossuthfalván



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 22. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 22. 22:00
Helytörténeti kiállítás nyílt a bácskossuthfalvi Emlékházban. A falunapi rendezvénysorozat részeként nyíló állandó tárlat a település tárgyi hagyatékának ad otthont.
vasárnap, 2016. május 22. 22:01
Pincékből, padlásokról kerültek elő azok a régi használati tárgyak, textíliák, amelyek most a bácskossuthfalvi emlékház állandó kiállítását képezik. A helyiek gyűjtötték össze mindezeket, hogy megmentsék őket az enyészettől. Besnyi József, Bácskossuthfalva: „Sok minden van még otthon is, csak a fele van itt. Három-négy ház, idősebbektől, szülőktől örököltünk, akkor csak gyűjtöttük a padláson.”
vasárnap, 2016. május 22. 22:01
Az összegyűjtött tárgyi emlékek rendszerezésében a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa segédkezett a bácskossuthfalviaknak. Vázsonyi Csilla, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Szinte az élet minden területéről láthatunk itt tárgyakat, én e szerint is próbáltam rendszerezni, tehát a mezőgazdaság, állattartás, akkor a különféle mesterségeknek a tárgyai illetve a ház körüli eszközök, van egy kis csoport, ami a gyermekvilágra vonatkozik, úgyhogy egy tarka együttes.”
vasárnap, 2016. május 22. 22:02
A felújított bácskossuthfalvi Emlékháznak ez az első állandó tárlata. Gogolyák Gabriella, elnök, Ady Endre Művelődési Központ, Bácskossuthfalva: „Nem tájház jellegű ugyan ez az épület, de az emléktárgyaknak megfelel és itt egy állandó tárlat keretében azért helyt kapnak. Úgyhogy egy szobát rendeztünk be az emléktárgyaknak illetve az Ivan Modričin gyógyszertár skanzen is itt kapott helyet.”
vasárnap, 2016. május 22. 22:03
Az Emlékház felújítását Bácskossuthfalva Helyi Közössége és Topolya önkormányzata támogatta. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Próbáljuk színesebbé tenni ezt az épületet, van még mit rajta fejleszteni, rengeteg pénzt fektettünk bele, de van is még mit a következőkben belepumpálni, hogy így mondjuk, mert kovácsműhelyt, kádárműhelyt, ilyesmiket fogunk a következő években kialakítani.”
vasárnap, 2016. május 22. 22:03
A helytörténeti kiállítás megnyitója után a gyerekeknek tartottak foglalkozást. A legkisebbek régi népi játékokat készíthettek és játszhattak.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal