Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 08 Egykori rajztanárok műveiből nyílt kiállítás Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 8. Nézettség: 281

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 8. 20:20
A néhai képzőművészetet oktató tanárok kiállítását szervezte meg pénteken a szabadkai Városháza alatti Emléktárgyboltban a szabadkai Iparművészek és Formatervezők Egyesülete, Boros György grafikus ötlete nyomán. Tizenkét olyan alkotó művei tekinthetők meg a tárlaton, akik Szabadka város képzőművészeti életének meghatározó egyéniségei voltak.
szombat, 2016. október 8. 20:20
Kicsinek bizonyult az Emléktárgybolt a Tanárok-művészek című kiállítás megnyitóján. Első alkalommal szervezték meg a néhai rajztanárok közös képeiből álló tárlatot. Megjelentek a kollégák, rokonok és az egykori tanítványok. A megnyitón saját élményeit osztotta meg Almási Gábor felkészítő tanára kapcsán Miroslav Jovančić képzőművész, aki kiemelte, tanárnak lenni régen sem volt könnyű, de jelenleg, az értékválság korában végképp nem az.
szombat, 2016. október 8. 20:20
Itt nagyon nagy ászok foglalkoztak azzal, hogy ezt az ágazatot a tanügyben egy olyan szintre emeljék, ami valójában egy európai, világi szint volt valamikor. Ma viszont, ahogy minden leértékelődik, ez sem túl magasan áll. Ez most másmilyen terület, másmilyen hivatás most, mint harminc évvel ezelőtt, sajnos.”
szombat, 2016. október 8. 20:20
Boros György grafikus a rajztanárok szerepét emelte ki a művelődési életben. „Itt ma azoknak állítunk emléket, akik valamikor az iskolákban dolgoztak és magas szinten művelték a képzőművészetet. Valamely egyesület tagjai voltak, vagy pedig maradandót alkottak Szabadka képzőművészetében.”
szombat, 2016. október 8. 20:21
A kiállítás október végéig látogatható, létrejöttét a Városi Múzeum és a szabadkai önkormányzat támogatta.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal