Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 23 Butoh műhely a Kosztolányi Dezső Színházban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 23. Nézettség: 181

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 23. 23:58
Butoh-műhelymunka kezdődik ma a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán. A közönség ennek eredményeként egy előadást láthat majd, amiből megtudhatja, milyen is az avantgárd japán tánc, a butoh.
hétfő, 2016. május 23. 23:58
A butoh egy japánból eredő, avantgárd színpadi táncstílus. Tradicionálisan a színészek teljesen fehérre vannak festve, pusztán mozgáskultúrával fejezik ki mondanivalójukat. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban kezdődő műhelymunka végeredménye egy előadás lesz Döbrei Dénes vajdasági táncos, koreográfus közreműködésével. „Ez az előadás oly módon jött, jöhetett létre, hogy Szlovéniában, Ljubljanában, a Španski borci nevezetű helyen van egy csoport, akik minden hónapban egy alkalommal meghívnak egy zenészt és egy táncost improvizálni. Non forme, tehát nem formák ennek a dolognak az elnevezése, és erre kaptam én meghívást, és Yoko társult mellém, mint zenész.”
hétfő, 2016. május 23. 23:58
Yoko Higashi Lyonban élő japán zenész, butoh-táncművész tartja majd a tanfolyamot. „Ez az én megközelítésem a butoh tánchoz a testköltészeten, a képköltészeten keresztül. Ez lehetőséget ad a táncosoknak, hogy nemcsak táncosként, hanem színpadi előadóként is kifejezzék testükkel a gondolatvilágukat és a mozdulataikat.”
hétfő, 2016. május 23. 23:59
A tanfolyam után Bolygó hangja címmel mutatnak be előadást. A Nyári Mozi Színházi Közösség előadásának premierje május 26-án lesz a szlovéniai Ljubljanában. Bemutatják még Szegeden, Topolyán és Zentán is. A szabadkai bemutató június 3-án lesz.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal