Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 10 Mintegy száz alkotás szerepel az idei palicsi filmszemlén



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. június 10. Nézettség: 376

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. június 10. 21:48
Ulrich Seidl osztrák és Slobodan Šijan szerbiai rendező kapja életművéért idén a Lifka Sándor-díjat – jelentették be sajtótájékoztatójukon az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiváljának szervezői. Az idei filmes szemlén mintegy száz alkotást mutatnak be 13 különböző kategóriában.
péntek, 2016. június 10. 21:48
A fesztivált Gianfranco Rosi olasz rendező Tűz a tengeren című Arany Medve-díjas menekültfilmje nyitja meg. Idén külön hangsúlyt kapnak a Baltikum filmjei, de a közönség az új magyar filmekre is beülhet a moziba. A 23. palicsi filmfesztivált július 16. és 22. között tartják.
péntek, 2016. június 10. 21:48
Idén is sok meghatározó alkotással várják a filmek szerelmeseit a nemzetközi fesztiválon. Az érdeklődők többféle alkotásból is csemegézhetnek. Petar Mitrić, szelektor: „A fő versenyprogramban 14 filmet mutatnak be, ebből kettőt versenyen kívül. Amit most biztosan tudunk, hogy a fesztivált Gianfranco Rosi Tűz a tengeren című olasz filmje fogja megnyitni. Ez a film Arany Medvét kapott Berlinben.”

Idén is levetítik az új magyar filmeket. Mások mellett Till Attila legújabb moziját, a Tiszta szívvel című akció-vígjátékot is bemutatják.
péntek, 2016. június 10. 21:49
Tolnai Szabolcs, szelektor: „Én azt hiszem, többnyire a legfrissebb és legfontosabb filmek lesznek bemutatva. Azzal tisztában kell lenni, hogy a palicsi filmfesztivál az a Magyarországon kívüli filmfesztivál, amelyik nemcsak Európában, hanem a világon a legtöbb magyar filmet mutatja be. Nincs még egy fesztivál Európában, ami ennyi magyar filmet mutatna be.”
péntek, 2016. június 10. 21:49
A palicsi filmfesztivál a hasonló jellegű szerbiai rendezvények közül elsőként nyert fejlesztést célzó pénzeszközöket az Európai Bizottság által pénzelt Kreatív Európa program keretében. A rendezvény 41 000 eurót kapott fejlesztésre. Az idei, 23. filmes szemlét július 16-a és 22-e között tartják több palicsi és szabadkai helyszínen.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal