Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 02 Mintegy száz fiatal zongorista vett részt a Pianissimo fesztiválon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. június 3. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. június 3. 00:54
Közel száz fiatal zongorista vett részt a Pianissimo fesztiválon. A Szabadkai Zeneiskola harmadszor szervezte meg a régió tehetségeinek seregszemléjét. A szerda este megtartott gálaműsoron az alsósok szinte kizárólag klasszikus műveket adtak elő, míg a felsősök közül többen is a dzsesszmuzsika felé kacsintgattak.
péntek, 2016. június 3. 00:54
Pianissimo fesztiválnak olyan fiatal résztvevői is voltak, akik alig látszottak ki a zongora mögül, mégis ügyesen adták elő a számukra előírt darabokat. A tanárok szerint a kicsiket azért vonzza a zongora, mert viszonylag gyorsan meg lehet rajta tanulni egyszerűbb dallamokat, viszont a komolyabb eredményekhez szorgalomra és kitartásra van szükség. Papillion Judit, zongoratanár: “Kis erőfeszítéssel el tudnak játszani mondókákat, egyszerű dalocskákat. Összehasonlítva például a hegedűvel, a zongoránál ez sokkal egyszerűbb. Aztán amivel még ide tudjuk csalogatni a gyerekeket, az hogy idővel a tanterv is módosul, és igyekszünk minél populárisabb, népszerűbb, szórakoztatóbb zenét is becsempészni a kötelező tananyag mellé.”
péntek, 2016. június 3. 00:54
A dzsessz muzsika egyre népszerűbb a fiatal zongoristák körében. Lévay Boglárka: “Két darabbal mentem. Egy Haydn szonátával és egy dzsessz darabbal, egy Oscar Peterson transzkripcióval. Kellett elég sokat gyakorolnom, de egyrészt szeretem is, ezért könnyebben ment, mint ahogy esetleg másoknak.”
péntek, 2016. június 3. 00:55
A Pianissimo fesztiválon idén egész Vajdaság területéről hét iskola vett részt. A távolabbi településről érkezők is fontosnak tartották, hogy fellépjenek a gálakoncerten. Ágó Gergely, Zenta: “Második óta zongorázom. Azért választottam a zongorát, mert nagyon megtetszett a hangja. Ma Haydn 16. szvitjének az első tételét fogom előadni.”
péntek, 2016. június 3. 00:56
A versenyjellegű fesztivált harmadszor szervezte meg a Szabadkai Zeneiskola, hiszen a hangszertanulás nélkülözhetetlen eleme az összehasonlítás, a megmérettetés. Máté Krisztina, zongoratanár, a fesztivál szervezője: “Rögtön a kategóriák végén a zsűri eredményt hirdetett, valamint vélemény is mondott. Tehát egy kicsit irányította a tanárokat és a diákokat is a következő évre, jó tanácsokkal látták el őket.”
péntek, 2016. június 3. 00:56
A Szabadkai Zeneiskola vezetői a jövőben bővíteni szeretnék a fesztivál programját és a zongoraoktatást népszerűsítő szemináriumokat és előadásokat is szerveznek majd.
péntek, 2016. június 3. 00:57
Hajrá... ifjú Tehetségek..!
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal