Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 21 Rendkívüli állapot Törökországban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. július 21. Nézettség: 240

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. július 21. 19:52
Három hónapra rendkívüli állapotot hirdetett Törökországban a múlt pénteki puccskísérlet után Recep Tayyip Erdogan. A török elnök arról is beszélt, hogy külföld nem avatkozhat bele az ország belügyeibe. Megjegyezte, nem kizárt, hogy a szervezkedések még nem értek véget, és lehetséges, hogy vannak még tervek a hatalom erőszakos átvételére.
csütörtök, 2016. július 21. 19:52
Recep Tayyip Erdogan a török nemzetbiztonsági kabinet ülése után, szerda éjjel jelentette be, hogy az intézkedés célja gyors és hatékony lépéseket tenni a demokráciát, a jogállamiságot és az emberek szabadságjogait fenyegető tényezők felszámolására. A meghiúsított katonai puccskísérlet után nagyszabású tisztogatás vette kezdetét a török hadseregben, igazságszolgáltatásban és oktatásban. Öt nap alatt több tízezer embert vettek őrizetbe vagy távolítottak el posztjáról.
csütörtök, 2016. július 21. 19:52
A török kormány és maga az elnök szerint is az államcsínykísérlet hátterében Fethullah Gülen, az Egyesült Államokban élő hitszónok és az általa kiépített árnyékkormány áll. Erdogan, utalva a Gülenhez hű katonákra, hangsúlyozta: főparancsnokként magam is teszek róla, hogy megtisztítsuk a fegyveres erőket az összes vírustól.
csütörtök, 2016. július 21. 19:52
A rendkívüli állapot lehetővé teszi az elnöknek a rendeleti úton történő kormányzást, és korlátozhatják az állampolgárok alapvető szabadságjogait. A hatóságok továbbá korlátozhatnak vagy betilthatnak média- és sajtótermékeket az intézkedés idején.
csütörtök, 2016. július 21. 19:53
A török nemzetbiztonsági kabinet szerdai ülését követően Erdogan úgy fogalmazott: más országoknak is köze lehetett a puccskísérlethez. Azt is hozzátette, hogy előfordulhat, hogy az összeesküvők még terveznek valamit. A török elnök emellett kijelentette: amennyiben a parlament megszavazná, ő jóváhagyná a halálbüntetés újbóli bevezetését Törökországban.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal