Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 22 A vértanúk emléknapjává nyilvánították július 15-ét Törökországban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 22. Nézettség: 282

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 22. 21:32
Recep Tayyip Erdoğan török államfő úgy fogalmazott, hogy a puccs leghatásosabb ellenszerének a nemzeti akarat bizonyult. A puccskísérletben a török források szerint 246-an vesztették életüket, köztük 179 civil, 62 rendőr és 5 katona, valamint 2185-en megsérültek.
péntek, 2016. július 22. 21:32
Az államcsínykísérletért Ankara Fethullah Gülent, az Amerikai Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő török hitszónokot és az általa kiépített “árnyékállamot” teszi felelőssé. Erdogan közölte, hogy szakadár terrorista szervezetként fognak bánni velük. A puccskísérlet nyomán három hónapra szóló rendkívüli állapotot vezettek be Törökországban. Körvonalazódni látszik a törvényerejű rendeletek első nagyobb csoportja. Ezek értelmében a közintézményekben azokat a dolgozókat, akik közvetlenül kötődnek Gülen hálózatához, végkielégítés nélkül elbocsátják és eljárást indítanak ellenük, a szimpatizánsokat alacsonyabb beosztásokba helyezik.
péntek, 2016. július 22. 21:33
Betiltanak minden olyan egyesületet, alapítványt és civil szervezetet, valamint bezárnak minden olyan magániskolát és intézményt, amely kapcsolatban áll Gülennel. Lefoglalják a puccskísérlettel összefüggésbe hozott személyek vagyonát. Az okozott anyagi kárt velük fizettetnék meg, és a halottak, valamint a sebesültek családjait is ők kárpótolnák. A titkosszolgálat intézményi struktúráját gyökeresen átalakítják. A török elnök közölte, hogy a rendkívüli állapot szükség esetén meghosszabbítható. Beszámolt arról is, hogy a sikertelen államcsínykísérlet óta 10 ezer 400 embert tartóztattak le, további 4060-at pedig őrizetbe vettek, köztük a hadsereg 103 tábornokát.
péntek, 2016. július 22. 21:33
Az emberi jogok tiszteletben tartására szólította fel a rendkívüli állapot érvénybe lépését követően Törökországot az ENSZ főtitkára. Ban Ki Mun a szólás, a gyülekezés szabadságára és az igazságszolgáltatás függetlenségére hívta fel a figyelmet.
péntek, 2016. július 22. 21:33
Közben kiderült, hogy miért nem lőtték le a puccsisták a dél-törökországi nyaralásából Isztambulba visszatérő Erdogan gépét. Azért, mert utasszállítónak álcázták. A puccsisták két vadászgépe befogta ugyan az elnöki gépet, azonban nem merték felvállalni annak kockázatát, hogy esetleg egy turistákkal teli utasszállítót lőnek le. A két lázadó gépet később két másik, immár Erdogant védő vadászgép közelítette meg, így a puccsisták egy idő után továbbrepültek.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal