Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 25 Nem lesz egyelőre török emlékmű Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. július 26. Nézettség: 329

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. július 26. 00:52
A községi képviselő-testület mai ülésén megsemmisítette azt a korábbi határozatát, amellyel az emlékmű létrehozására irányuló kezdeményezést támogatta.
kedd, 2016. július 26. 00:53
Zenta Község Képviselő-testületének rendes ülésén a legnagyobb vitára a török emlékművel kapcsolatban lehetett számítani, ugyanis az ellenzéki képviselők azt kezdeményezték, hogy a testület semmisítse meg a TIKA, azaz a Török Fejlesztési és Koordinációs Ügynökség emlékmű-állítási kezdeményezésének támogatásáról szóló, március 31-én meghozott rendeletét. Vita azonban nem alakult ki a kérdés kapcsán, a képviselők 19 igen szavazattal, 7 tartózkodással, ellenszavazat nélkül fogadták el a határozatjavaslatot.
kedd, 2016. július 26. 00:53
Zsoldos Ferenc, zentai képviselő, Magyar Mozgalom: „Ami miatt megtámadta az ellenzék, az elsősorban a jogszerűtlensége volt, tehát ebben az ellenzék egyértelműen egyetértett, hogy mivel nem volt kinevezve az emlékműbizottság, és ezáltal magát a rendeletet is megkerülték, ezért ez jogszabályellenes.”
kedd, 2016. július 26. 00:54
A Magyar Polgári Szövetség elsősorban azt ellenzi, hogy a török emlékmű a zentai csata emlékműve mellett kapjon helyet. Rácz Szabó László, zentai képviselő, Magyar Polgári Szövetség: „Mi a magunk részéről elutasítjuk, hogy annak a térnek a jellegét megváltoztassák, és egy török emlékmű, nagy pénzből – mi kis pénzből építettük – elnyomná az igazi, a valós mondanivalót.”
kedd, 2016. július 26. 00:54
A hatalmi koalíció tagjai szintén formai okok miatt voksoltak a korábbi rendelet megsemmisítése mellett, azt azonban nehezményezték, hogy akadnak, akik hangulatkeltéssel próbálják megakadályozni a török emlékmű létrehozását.
kedd, 2016. július 26. 00:54
Juhász Attila, zentai képviselő, Vajdasági Magyar Szövetség: „A halott katona már nem ellenség, tehát ha így nézzük, a 21. század Európájában az, hogy kegyeleti helyet biztosítsunk egy úgymond hódító ország hadseregének, halottjainak, az már nem a hódításról és nem a háborúról, hanem éppen a halottakról és a kegyeletről kellene, hogy szóljon.”
kedd, 2016. július 26. 00:55
A hatalmi koalíció tagjai fontosnak tartják, hogy amennyiben a községi képviselő-testület a későbbiekben mégis úgy döntene, hogy támogatja egy majdani török emlékmű kialakítását, akkor azt csakis szabályosan, a szükséges eljárás lépéseinek betartásával, valamint a szakmai és etikai követelmények tiszteletben tartásával tegye meg.
kedd, 2016. július 26. 00:55
A községi képviselő-testület elfogadta a község 2015. évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendeletet is. Földi Márta, gazdasági és pénzügyi főosztályvezető, Községi Közigazgatási Hivatal: „A 2015-ös költségvetés 92,1 százalékban valósult meg, ami azt jelenti, hogy 869 millió dinárt valósítottunk meg, mint jövedelmet és 944 millió volt a terv.”
kedd, 2016. július 26. 00:55
Az ülésen módosították a kommunális tevékenységekről szóló rendeletet, kinevezték az emlékművek emelésének kérdésében illetékes bizottságot, illetve a község nyilvános elismeréseit odaítélő bizottságot is.
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal