Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 06 Szántóversenyt tartottak Szenttamáson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. augusztus 6. Nézettség: 181

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. augusztus 6. 20:39
Három kategóriában indultak a versenyzők a szenttamási Barázda szántóversenyen. A résztvevők és a szervezők a tapasztalt-cserére és a versenyszellem növelésére alapozták a rendezvényt.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:39
17. alkalommal rendezték meg Szenttamáson a Barázda szántóversenyt. A rendezvény elsődleges célja nem az volt, hogy a termelők versengjenek, hanem a szántás minőségére figyeljenek oda, hiszen a termés-hozamok és a termesztés-technológia alapföltétele a jó szántás. Két-, három- és négyvasú ágyekékkel, valamint váltva-forgatós ekékkel lehetett benevezni a szántóversenyre. Sok volt a látni- és tanulnivaló.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:39
Haduk László, Temerin: „Mindig az embernek kell alkalmazkodnia a földhöz és az ekét is úgy kell állítani, ahogy a föld engedi és megkívánja.”
Molnár Tibor: „Minden évben mindig más a szántás, hol keményebb, puhább a föld, az alapvető, hogy a mélységet és az irányt kell figyelni, szép legyen.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:40
A kedvező időjárásnak köszönhető, az idén nyáron kíméletesen lehet a talajművelést végezni – mondja Cseh Zoltán bácsföldvári versenyző. „A nedvességháztartás a földben elég jó, nincsenek olyan gondok, mint tavaly, hogy be kellett locsolni a versenyre a parcellát.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:40
A versenyt többtagú zsűri értékelte. Figyelték a barázdanyitást, a szántás mélységét és az egyenletességet. Milan Kosovac, zsűritag: „Az emberek igyekeznek bemutatni a szántásban szerzett tudásukat, nagyon nehéz őket leosztályozni, mert mindenki kiváló traktorista, jól végzi munkáját. Az ekéket is nagyon jól kapcsolták a traktorokhoz.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:40
A Barázda szántóversenyt a helyi közösség és a Mezőgazdasági Kombinát szervezte. Tóth Endre szervezőbizottsági tag: „Fontosnak tartjuk, hogy összefogjuk a szenttamási és a vidéki termelőket, valamint, hogy a termelőknek bemutassák a szántásnak az alapjait, valamint egy verseny szellemet is bevigyünk a termelők közé.”
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal