Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 17 Szüreti napok Palicson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. szeptember 17. Nézettség: 404

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. szeptember 17. 20:23
A hétvége a hagyományos Szüreti Napok jegyében zajlik Palicson. A terménykiállítás és a szüreti piac szombaton délelőtt 10 órakor nyílt meg, a rendezvény ünnepélyes ceremóniája pedig délben zajlott le.
szombat, 2016. szeptember 17. 20:23
A 27-ik Palicsi Szüreti Napokat Nebojša Daraboš, а szabadkai Városi Tanács idegenforgalommal megbízott tanácstagja nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az ilyen rendezvények népszerűsíthetik igazán a palicsi és a borturizmust. Lezajlott az Arena Zabatkiensis borlovagrend hagyományos ceremóniája, az év csőszévé Hompóth Miklóst, a szüret szépévé Milánkovity Helénát választották. Új borlovaggá Kenderesi Géza nagyradanováci borászt avatták fel. Szombaton délután 3 órakor elismeréseket osztottak ki. Az év pálinkáját a már többször díjazott topolyai Fekete Ibolya főzte ki, meggyből. Az év terméke a palicsi Szüreti Napokon Szabó Adrianna palicsi termelő cherry-paradicsoma.
szombat, 2016. szeptember 17. 20:23
Egyébként a homokvidéken egyöntetűen minőségben és mennyiségben is rendkívül jó az idei termés. Ezt mondják a termelők.Somogyi Ilona termelő, Hajdújárás: “Mi főleg szőlővel foglalkozunk és a szőlő is nagyon szépen termett, nagyon finom édes, tehát az idén valószínüleg nagyon finom lesz a bor.”
szombat, 2016. szeptember 17. 20:23
Az almatermelők is elégedettek, sokan vásárolnak tőlük a Szüreti Napokon. Márki Krisztina, termelő, Palics: „Az almaszedést körülbelül egy hete kezdtük, van kereslet az almára, még egyelőre nem olyan sok, az orosz felvásárlók a piacon vannak, mint ahogy láthatjuk, a kisebb alma 50 dinár, a nagyobb almát pedig 60-70 dinárért lehet eladni.”
szombat, 2016. szeptember 17. 20:24
A szüreti piacon kedvező áron, megbízható eredetű és minőségű télirevalót vásárolhatnak a Palicsra látogatók. Bátori Hermina, termelő, Palics: „30 dinártól 60 dinárig van az alma, a körtét lehet 40 dinártól egészen 100 dinárig vásárolni, 80-100 dinárért lehet szőlőt, van sárgarépa 30 dinárért, megvásárolható még 80 dinárért birsalma-birskörte, valamint fokhagymát fűzérenként 600-700 dinárért, a sütőtök kilója 50 dinár.”
szombat, 2016. szeptember 17. 20:24
A nagyradanováci Margit család tavaly kapott aranyérmet a Délvidéki Paradicsomléért. Margit Jelica, termelő, Nagyradanovác: „Ez ilyen hagyományos módon készül, ahogy nagymamáink készítették. Mi nem rakunk bele tartósítószert és eláll ugyanúgy, mint amibe tesznek tartósítószert.”
szombat, 2016. szeptember 17. 20:24
A rendezvény egyik üde színfoltja a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete által szervezett kiállítás. Szombaton és vasárnap is este 7 óráig látogatható a Vigadó teraszán a terménykiállítás, a kóstolóval egybekötött bor- és pálinkabemutató, a gyermekrajz-kiállítás, a szüreti piac, virágkiállítás és sok más kísérőrendezvény.
szombat, 2016. szeptember 17. 20:24
Vasárnap a félszigeten marhapörköltfőző-verseny kezdődik 9 órakor, délután 3 órakor pedig kihirdetik ennek, illetve a legjobb házi torták és sütemények versenyének az eredményeit. Fél 4-től szüreti gyermekjátékok és kézműves foglalkozások lesznek, 17 órától szüreti tombolasorsolást szerveznek a legkisebbeknek.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal