Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Véget ért a horgosi szüreti napok rendezvény



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. szeptember 27. Nézettség: 323

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

kedd, 2016. szeptember 27. 19:43
Az idei termést megszentelő, hálaadó szentmisével ma délelőtt véget ért a horgosi szüreti napok rendezvénye. Az esemény szombat délelőtt gyermekfoglalkozásokkal és játékokkal, tűzoltó és vöröskeresztes bemutatókkal kezdődött.
kedd, 2016. szeptember 27. 19:44
Szombaton kora délután szarvaspörkölt-főzéssel indultak a programok, amelyen mintegy százan vettek részt. A húst ezúttal is a helyi vadászegyesület biztosította. A horgosi származású, de Magyarkanizsán élő Német Ferenc maga is vadász, de a fakanalat is rutinosan forgatja. „Szívvel kell főzni, mint minden más ételt. Egy picit talán több fűszert kell beletenni, mint másba, de különösebb titok nincsen.”
kedd, 2016. szeptember 27. 19:44
A felújított, de még át nem adott Kultúrházban terménykiállítás nyílt és ott kapott helyet a horgosi, martonosi és magyarkanizsai kézimunkázók kiállítása is. Mint mindig, a horgosi termelők ezúttal is igazolták, hogy a környék egyik legjobb gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztői. A gyönyörű termények iránt akad érdeklődő is. Molnár Ottó, a Horgosi Termelők Klubja elnökségének elnöke: „Egyelőre még kicsit lassú az értékesítés, de folyamatban van a dolog, úgyhogy bízok benne, hogy egy-két héten belül, három héten belül jobb lábakon fog állni az értékesítés, és nagyobb mértékben is meg fog indulni a kiszállítás.”
kedd, 2016. szeptember 27. 19:44
A 27. Szüreti Napok idén is sok látogatót vonzott. Sors Róbert, Horgos helyi közösség tanácselnöke: „Szlovákia, Magyarország, Románia, Szerbia több településéről, helyi közösségek a községen belül, a községen kívül, tehát 234 településről jöttek, tíz polgármester fog jelen lenni, azt hiszem elégedettek lehetünk ezzel a létszámmal.”
kedd, 2016. szeptember 27. 19:44
A szép, napos, kora őszi időben és nagyszerű hangulatban lebonyolított rendezvény szombati délutánján helyi, környékbeli és magyarországi művelődési egyesületek szórakoztatták az egybegyűlteket Az est folyamán pedig a Royal tánczenekar, majd a Voz rockegyüttes szórakoztatta a horgosiakat és vendégeiket.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal