Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 24 Európáról tanácskoztak Palicson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. szeptember 25. Nézettség: 219

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:18
Egységesített és kibővített Európa témájában tartottak konferenciát ma Palicson. Négy témakört érintettek, ezek a politika és kormányzás, civil szervezetek és polgárság, gazdaság, valamint a helyi intézmények. Az eseményre több országból érkeztek résztvevők.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:18
Az Ostorka Polgárok Egyesülete a Palics Helyi Közösség támogatásával sikeresen pályázott az Európai Unió Europe for Citizens programjában. Így Palicson első alkalommal partnertelepülési találkozót tartottak. A találkozón Butás Béla jogi szaktanácsadó előadásában az euroszkepticizmusról, valamint Szerbia jelenlegi EU csatlakozási helyzetéről beszélt.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:18
Butás Béla, jogi szaktanácsadó, szerbiai képviselőház: „Szerbiának 35 fejezetet kell megnyitnia, vagyis véghezvinnie és lezárnia ahhoz, hogy teljesítse az unió által előírt feltételeket. Jelenleg négy fejezet van megnyitva. A többin még dolgoznak a tárgyalócsoportok.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:19
Az eseményre EU-tagországokból és csatlakozásra váró államokból is érkeztek résztvevők, hogy megosszák tapasztalataikat, észrevételeiket az egybegyűltekkel. Appelshoffer Ágnes, polgármester, Tolna, Magyarország: „Attól, hogy valaki az unió tagja lesz, nem lesz másnaptól tejjel-mézzel folyó Kánaán az országban, nálunk sem így van, tehát valóban nagyon sok pályázaton tudtunk részt venni, és 2005 óta a mai napig majdnem 4,5 milliárd forint pályázati összeghez tudtunk hozzájutni.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:19
A konferencia célja, hogy megmutassák egymásnak, milyen előnyökkel vagy hátrányokkal jár az EU-tagság. Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Nagyon fontos ez a véleménycsere, mert ha Magyarország tekintetében azt nézzük, hogy ők 2004 óta tagjai, előtte egy kétéves előcsatlakozási folyamaton is túl voltak, akkor tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy van mit tanulni tőlük, hiszen az úgynevezett gyerekbetegségeken már túl vannak, látják, hogy egy pályázás alkalmával mi az, ami előnyt jelent.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:19
A Palicsi Állatkertben egy 16 méteres Európa Panoráma elnevezésű pannót is felállítottak. Ricz András, elnök, Ostorka Polgárok Egyesülete: „Egyrészt az Európai Unió történetét mutatjuk be 1950-től 2016-ig, másrészt pedig Szerbia, vagyis Jugoszlávia történetét mutatjuk be, és a végén a két vonal, valamikor a jövőben össze fog érni az uniós csatlakozást szimbolizálva.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:19
Az állatkertben filctollakat helyeznek ki azért, hogy erre a ponyvára bárki ráírhassa a véleményét az Európai Unióhoz való csatlakozásról.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal