Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ma tartották a Vajdasági Pax Romana 22. tanulmányi hétvégéjét



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. szeptember 25. Nézettség: 300

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:16
A keresztény értelmiségiek civil szervezetének tagsága a bácsfeketehegyi kultúrotthonban találkozott. Az esemény megnyitóján Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője mondott köszöntőt.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:16
A kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas Jókai Anna tizenegy év után másodszor vett részt a rendezvényen. A költőnő Kereszténynek lenni felelősség címmel tartott előadást. Jókai Anna, költő: „Azért jöttem, hogy elmondjam, ebben az egyre jobban elvaduló világban, ahol nem mérik fel kellőképpen a kereszténységre leselkedő veszélyeket, mint író és felelős közéleti ember elmondjam, hogy én milyennek látom. Nem látom rózsásnak a helyzetet, de azt gondolom, hogy a keresztény ember a maga kicsi közösségében sokszor többet tehet, mint egy nagy, államilag irányított közösség.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:16
A magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság fontosnak tartja megismerni azoknak a szervezeteknek a munkáját, amelyek feladata a keresztény magyar értékek megőrzése. Pirityiné Szabó Judit, kapcsolattartási főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „A Vajdasági Pax Romana szervezet tevékenysége teljes mértékig összhangban áll a Nemzetpolitikai Államtitkárság célkitűzéseivel.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:16
. Mi is a magyar iskola, keresztény hit és keresztény identitás megőrzését próbáljuk elősegíteni. Nemcsak az oktatás segítésével, hanem az oktatásfejlesztésen túl, a szülőföldön való boldogulás gazdasági eszközeinek megerősítésével is.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:17
A Vajdasági Pax Romana 22 éve működik, a tanulmányi napot azóta minden évben megszervezik. A szervezők mindig olyan témát választanak, ami a keresztény értelmiséget leginkább érdekelheti. Paskó Csaba, elnök, Vajdasági Pax Romana: „Mit jelent a 21. században kereszténynek lenni? Érezzük annak a veszélyét és azt a fenyegetettséget, amelyet a migránsok jelenthetnek számunkra. A korlátlan, fejetlen, szűretlen betelepítése egy számunkra idegen világvallásnak és világfelfogásnak.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:17
A bácsfeketehegyi kultúrotthon dísztermében a Márton Áron Emlékbizottság jóvoltából a püspök halálának 65. évfordulójára készített vándorkiállítást is megnézhették az érdeklődők.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal