Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 03 Zentán tartották a TUDOK vajdasági regionális elődöntőjét



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 3. Nézettség: 210

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 3. 18:12
Összesen harminckét pályamunkával versenyeztek a középiskolák diákjai a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának vajdasági regionális elődöntőjén, amelynek idén a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola adott otthont.
Izgalmasabbnál izgalmasabb kutatásokkal neveztek be a diákok a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának vajdasági elődöntőjére. Koliger Maxwell, résztvevő, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: „Második alkalommal vagyok ezen a versenyen, és idén is, mint a tavalyi évben, a fiatalok, illetve a vallás körében és kapcsolatában kutattam.”
A fiatalok által bemutatott kutatások mögött sok esetben több hónapon át tartó munka állt.
szombat, 2016. december 3. 18:12
Kőrösi Sóti Beáta, mentor, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Már előző évben készülünk a diákokkal, hogy valóban egy komplett munkát tudjanak megvalósítani.”
A diákok teljesítményét értékelő bizottság több szempontot is figyelembe vett. Szepesi Zoltán, zsűritag: „Figyelünk a munka minőségére, a kutatás minőségére, a prezentációra, arra, hogy milyen módon vannak az adatok bemutatva, illetve hogy maga a történet hogyan fogta meg a kutató diákot, illetve hogy ő mennyire lelkes a témáért.”
A zsűritagok összességében elégedettek voltak a versenyzők teljesítményével. Muhi Béla, elnök, Genius Tehetséggondozó Mozgalom: „Mondhatom azt, hogy Vajdaságban vannak tehetséges diákok, és ezek a diákok igen szép eredményeket tudnak elérni a nemzetközi versenyeken, és igen komoly tekintélynek örvendhetnek.”
szombat, 2016. december 3. 18:13
A szakemberek szerint az ilyen jellegű tudományos konferenciák új lehetőségeket nyitnak meg a diákok előtt. Tóth Kornél, igazgató, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola: „Az ilyen összejövetelek rendkívül fontosak azért, mert az aktuális generáció és a fiatal generáció, akit érdekelnek a tudományos kérdések, tudományos kutatások, itt tudnak találkozni, és a fiataloknak, úgy mond, utat tudunk mutatni, hogy milyen irányba folytassák tovább a kutató tevékenységüket.”
A vajdasági regionális elődöntő legjobbjai továbbjutottak a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának Kárpát-medencei döntőjére, amelyet 2017. március 31-e és április 1-je között tartanak meg Székesfehérváron
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal