Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 10 A magyar parlament elé került a módosítási javaslat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. október 10. Nézettség: 241

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. október 10. 20:39
Orbán Viktor, a magyar kormány nevében hivatalosan is alkotmánymódosításért fordult az Országgyűléshez. Az október 2-ai népszavazáson az érvényesen szavazó választópolgárok 98 százaléka voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött az új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a kötelező betelepítési kvóta elutasítását – áll a magyar miniszterelnök hivatalos indoklásában.
hétfő, 2016. október 10. 20:40
Hetedik alkalommal módosítanák Magyarország alaptörvényét. Orbán Viktor magyar miniszterelnök az október 2-i népszavazás eredményére hivatkozva, 3 millió 300 ezer ember akarata alapján, négy helyen módosítaná az ország alkotmányát. Ezzel kapcsolatban tartottak ma sajtótájékoztatót a magyar kormány képviselői.
hétfő, 2016. október 10. 20:40
Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Magyarország: „Ezt a módosítást, ami az Országgyűlés elé kerül, és amelyet remélhetőleg az Országgyűlés el is fog fogadni, a magyar emberek felhatalmazása tette lehetővé, hiszen Magyarországon több mint 3 millió 360 ezer ember döntött nemmel a kötelező betelepítési kvótára. Ezt a döntést, ezt a javaslatot kellett a jog nyelvére lefordítani és beilleszteni az alaptörvénybe.”
hétfő, 2016. október 10. 20:40
A változtatással az alaptörvény kimondaná, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, az ország önazonosságának védelmezése pedig az állam alapvető kötelessége. Trócsányi László, igazságügyi miniszter, Magyarország: „Határozott álláspontunk az, hogy idegen állampolgár Magyarországon csak akkor élhet, ha az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján jóváhagyták. De nem vonatkozik ez az Európai Gazdasági Övezet állampolgáraira.”
hétfő, 2016. október 10. 20:41
A javaslat kimondja, hogy az EU nem korlátozhatja Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogát.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal